Rijetko interesantna metoda čišćenja WC-a: Nema ribanja, a nakon završenog posla sve izgleda kao novo (FOTO)

Kada su kućni poslovi u pitanju niko bolje od domaćica ne zna koliko su teški i komplikovani pojedini od njih a čiji se rezultati dosta često i ne vide jer se opet sve to iznova mora raditi svakoga novoga dana.

solja2

U jednoj od Facebook grupa podijeljen je zaista ineteresantan način za čišćenje kupatila i WC-a, koji na prvi pogled izgleda zaista čudno, ali je njegova efikasnost nevjerovatna.

Kada je bilo koji toalet u pitanju onda je nekako normalno, bez obzira koliko i na koji način održavate higijenu istog, da se s vremenom počinje osjećati vonj urina i fekalija koji je veoma teško ukloniti.

Sa ovim trikom koji rješava ovaj veliki problem sve što vam je potrebno je obična pasta za brijanje sa kojom ćete premazati sav dio oko WC šolje i ostaviti tako nekoliko sati da odstoji.

solja3

Nakon toga ćete sve da saperete i operete sa toplom vodom i vidjet ćete da će vam toalet izgledati kao da je tek napravljen, a vonj urina se neće osjetiti.

Dobra stvar je da nema ribanja i nema bespotrebnog trošenja velike količine novca na neke hemijske proizvode koji osim što su ponekad opasni za zdravlje, znaju da budu i neefikasni, pa se često puta desi da se bez potrebe baci novac na neke proizvode za čišćenje.

solja4

Sve domaćice koje su probale ovu metodu čišćenja se kunu u istu i sve su istoga mišljenja da im više ne pada na pamet da koriste bilo šta drugo za ovo čišćenje osim pjene za brijanje.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti