Rekao ženi da ide da se provoza i više se nije vratio: 23 godine kasnije desilo se ČUDO

Gabriel Nagi je jednog popodneva 1987. godine izašao iz kuće  i više se nije vratio.

sanders

Žena i dvoje djece su proveli godine kako bi saznali šta mu se dogodilo, ali uzalud.

Bio je sretan čovjek. Kada je otišao da se provoza, supruga je riješila da mu spremi večeru, misleći da će uskoro da se vrati.

Poslije nekoliko sati počela je da brine, jer joj se nije javljao. Ubrzo poslije toga policija je objavila da je pronašla njegov zapaljeni auto. Ipak, rečeno joj je da Gabriel nije pronađen u blizini. Sama je krenula u potragu za njim.

Policija je u međuvremenu otkrila da je Gabriel podigao nešto novca sa računa oko 160 km daleko od kuće.

To je dalo nadu porodici, a stariji policajac, koji je preuzeo slučaj, obećao je da će saznati šta se dogodilo Gabrielu. Mnogo resursa je potrošeno u potrazi, ali sve se više činilo da ga neće pronaći.

Policajac je ipak naletio na nešto što ga je zainteresovalo. U podacima australskog zdravstvenog sistema pronašao je podatak da je Gabrijel nedavno imao operaciju. Takođe, promijenio je ime u Ron Sanders.

Ron je pronađen živ i zdrav u gradu koji je više od 1.600 km udaljen od mjesta u kojem je kao Gabriel živio sa porodicom. Policajac je riješio da ga pozove telefonom kako bi otkrio da li je u pitanju ista osoba.

Ron je objasnio da je godinama bio zbunjen svojim životom i da mu se sve činilo nejasnim, a onda su se dogovorili da se nađu.

Policajac mu je pokazao fotografiju njegove porodice, a Ronu je počelo polako da navire sjećanje.

Naime, on je doživio saobraćajnu nesreću i povrijedio je glavu, zbog čega je zaboravio veći dio svog života. Sam je sebe počeo da zove Ronom i da luta zemljom.

Nakon susreta sa policajcem, pozvao je suprugu telefonom i zakazao susret sa njom.

Ponovo su se zagrlili i vidjeli nakon toliko godina a on joj je poklonio veliki buket cvijeća.

Nažalost, Ron, tj. Gabriel i dalje se ne sjeća velikog dijela svog života, ali je pristao da sa porodicom ostane u kontaktu.

Više od 20 godina porodica nije znala šta je sa njim, a njihova priča i dalje kruži internetom kao primjer veoma ozbiljnog oblika amnezije.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti