PUTINOVA TAJNA: Evo zašto desnu ruku uvijek drži skoro NEPOKRETNU, NISMO NI SLUTILI!

Godinama su mediji analizirali zašto ruski predsjednik Vladimir Putin svoju desnu ruku drži skoro nepokretnu, a sada je stiglo pojašnjenje.

putin5

Naime, Putin svoju desnu ruku drži skoro nepokretnu zbog intenzivne obuke u ruskoj obavještajnoj službi KGB, a ne zbog Parkinsonove bolesti, navodi se u studiji koju je objavio Britanski medicinski žurnal (BMJ).

Tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije analizirao je položaje i pokrete koji mogu biti prvi znaci nekih bolesti, a naučnici su bili “iznenađeni” načinom na koji Putin hoda.

Kako navodi francuska agencija, na video snimku na kome se vidi hod ruskog predsjednika, njegova lijeva ruka normalno prati korake, dok je desna potpuno ukočena što je često znak Parkinsonove bolesti.

Međutim, doktori nisu pronašli druge simptome bolesti kod Putina, poput tremora, krutosti ili loše koordinacije, već sasvim suprotno: ruski šef države ima “odlične motoričke sposobnosti”, nosilac je crnog pojasa u džudu, diže tegove i pliva, a piše brzo i bez drhtanja ruke.

Objašnjenje koje naučnici na kraju i navode u studiji poziva se na posebne načine treniranja pronađene u priručniku koji je koristila bivša sovjetska obavještajna služba KGB.

Priručnik, koji su preveli na holandski jezik, nalaže operativcima da čuvaju svoje oružje u desnoj ruci blizu grudi i da se kreću na jednoj strani, obično lijevoj, a ideja je da službenici mogu brzo da potegnu pištolj.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti