NOSTRADAMUS I BABA VANGA DOBIJALI SU INFORMACIJE IZ ISTOG ‘IZVORA’: U ovim spisima stoji budućnost cijelog svijeta?

Metafizički zapis svega što je bilo, poznat kao Akasha, na više mjesta se spominje i u Bibliji

Akasha, ākāśa u Sanskrtu, odnosno tradicionalnoj indijskoj astrologiji, opisuje neuhvatljivi, nematerijalni fluid koji prožima čitav svemir te je prijenosnik života, nešto kao zapadnjački koncept etera. No za razliku od etera, Akasha je prema nekim učenjima, naročito Surat Shabda jogi, svojevrsna memorija u kojoj se bilježi svaka misao, svaki događaj, svaki osjećaj i namjera koji su se ikada dogodili ili će se dogoditi od kada je svijeta i svemira.

Dok je u indijskoj mitologiji akasha ključna kod reinkarnacije, iz perspektive teozofije i antropozofije, registar akasha je temelj religija, ali i proroka. Svi oni koji su mogli pristupiti akashi, koja postoji izvan ovog prostora i vremena, mogli su vidjeti budućnost.

Ukratko, prema teozofijskom tumačenju, spisi akasha su svi podaci ikad, zabilježeni u nekoj drugoj dimenziji. Do tih podataka znaju doći samo najvještiji okultisti, a i oni vide samo djelić.

Uvid u spise Akasha imali su i najpoznatiji proroci zapada –NostradamusBaba Vanga i slabije poznati, ali cijenjeni uspavani prorok Edgar Cayce.

pror1

Najpoznatiji – i najzloglasniji prorok

Michel de Nostre-dame francuski je doktor i astrolog koji je ipak ostao najviše upamćen po svojim proročanstvima koje je objavio 1555. godine u 353 katrene. Dok jedni tvrde kako su njegova proročanstva dvosmislena i podložna tumačenjima kako kome odgovara, njegovi pobornici su uvjereni kako je Nostradamus imao uvid u drevne vještine, te jasno predvidio buduće događaje. U njegova se proročanstva ubrajaju i uspon Hitlera te Napoleona, ali i mnogi ratovi, prirodne katastrofe i računarski virusi. Nostradamus je, tumače znalci prorekao i pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima.

Baba Vanga

Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova. Baba Vanga, misteriozna Bugarka koja je umrla 1996. godine u 85. godini života, prilično je poznata ličnost u krugu teoretičara zavjera koji vjeruju kako je ova proročica predvidjela niz prirodnih katastrofa i drugih globalnih događaja mnogo prije nego li su se stvarno i dogodili.

Prije nego li je umrla, Baba Vanga, ili kako je još neki zovu – “Nostradamus s Balkana”, ostavila je proročanstva sve do 51. stoljeća, kada vjeruje da će dogoditi smak svijeta.

Pripisuju joj predskazanje terorističkog napada 11. rujna 2001. na Sjedinjene Države, uspon ISIS-a, razorni tsunami dan nakon Božića 2004. i Brexit te uspon Vladimira Putina.

cheakamus

Uspavani prorok

Edgar Cayce američki je mistik rođen 18. marta 1877. Otac je holističke medicine i osnivač New Age pokreta te vidovnjak čija su predviđanja možda i najbolje zabilježena. Cayceovi klijenti su bili i američki predsjednik Woodrow Wilson, naučnik Thomas Edison te kompozitori Irving Berlin i George Gershwin.

Još kao dijete Cayce je pokazivao moć naročite percepcije, koja je nadaleko premašivala normalne aktivnosti pet čula. Sa šest godina govorio je roditeljima da može vidjeti i komunicirati s rođacima koji su davno umrli. Njegovi roditelji su to pripisivali bujnoj mašti usamljenog djeteta, no njihov sin je kasnije pokazao nešto još neobičnije, moć učenja u snu. Spavajući nad knjigama, mogao je fotografski zapamtiti sve što je u njima. Kada je 1898. navršio 21 godinu obolio je od paralize mišića na ždrijelu i prijetio mu je potpuni gubitak glasa. Kako mu liječnici nisu mogli pomoći, pokušali su ga liječiti hipnozom, ali ni to nije donijelo koristi.

Kao posljednju nadu, Edgar je zamolio prijatelja da ga dovede u stanje nalik na hipnotički san, slično onome kada je kao dijete u snu memorisao školsko gradivo. I čim je pao u samoinducirani san Edgar je sam savladao svoju bolest. Spavajući odredio je medikamente i terapiju koji su mu vratili glas i izliječili ga od poteškoća s grlom. Svoje vještine ubrzo je počeo koristiti i za iscjeljivanje drugih, a potom i za predviđanja. U najsitnije detalje predvidio je klimatološke promjene, daleko prije teorije tektonskih ploča otkrio je da japansko ostrvlje tone u more, a najavio je i buđenje vulkana. Sam je tvrdio kako odgovore dobiva od Ra, no ubrzo se počeo zanimati za Knjigu života, odnosno spise Akasha.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti