PUSTITE IH NA SLOBODU: 8 jako dobrih razloga da odmah skinete grudnjak

Grudnjaci su, između ostalog, i simboli ženstvenosti, a većina žena ne može ni zamisliti da ih ne nosi. No, evo nekoliko dobrih razloga zbog kojih ćete možda ipak odustati od grudnjaka.

grudnjak

1. Udobnost

I sami znate kakvo olakšanje osjetite kad na kraju dana skinete grudnjak ma koliko god on bio udoban. No, često se događa i da je preuzak ili da vas nadraži čipka što može uzrokovati svrbež. Zamislite taj osjećaj udobnosti i slobode cijeloga dana, svakoga dana.

2. Štedite novac

Grudnjaci mogu biti skupi čak i ako su na rasprodaji. Trošak se dodatno može povećati ako ste našli baš onaj savršeni koji vam odgovara, pa nećete ni pitati za cijenu. Međutim, odreknete li se grudnjaka, to će vam se dugoročno itekako novčano isplatiti.

3. Neće spriječiti da se grudi objese

Mnoge žene smatraju kako grudnjak pomaže da im se grudi ne objese. No, francusko istraživanje je dokazalo da grudnjaci imaju suprotan učinak, zbog čega grudi gube svoj oblik tokom vremena. Prema istraživanju, to je zato što “podrška” koju im pruža grudnjak, slabi mišiće u prsima.

4. Bolji izgled grudi

Čak i ako ste nosili grudnjak, ako ga se odreknete, to može uticati na oblik vaših grudi koje će s vremenom postati punije, zaobljenije i čvršće. Nemojte očekivati da ćete vidjeti rezultate odmah, ali nakon određenog vremena mišići prsnog koša će ojačati i pomoći grudima da se zaokruže u svoj idealni oblik.

5. Bolja cirkulacija

Obično ne razmišljamo o zdravstvenim posljedicama nošenja grudnjaka, ali to ima utjecaj na cirkulaciju. Uostalom, što je grudnjak ako ne velika “gumica” koja vas stišće? Stezanje i stiskanje može usporiti i omesti cirkulaciju. Odbacite li grudnjak, krvotok će se rasteretiti, imat ćete više energije i bolje cjelokupno zdravlje.

6. Djelovat će veće

Mnoge žene nose push-up grudnjak kad žele ostaviti utisak da imaju veće grudi. To je najlakši način za brzo postizanje lijepog dekoltea i većih grudi. Zapravo, najbolji način da “povećate” svoje grudi dugoročno jeste da prestanete nositi grudnjak. To prisiljava prsne mišiće na rad i otpor gravitaciji. Grudi vam neće narasti, ali će s vremenom poprimiti puniji oblik.

7. Zdravije grudi

Grudnjaci u principu ne štete jako zdravlju. Izuzetak su grudnjaci koji se ne uklapaju dobro, što može uzrokovati bol u rebrima i nedostatak daha. Nenošenje grudnjaka može poboljšati zdravlje vaše kože i tonusa mišića zbog nesmetanog protoka krvi. Ne morate se plašiti ni znoja ni prljavštine koji se stvaraju zbog materijala koji “ne dišu”.

8. Za dobar san

Naročito ga ne biste trebali nositi noću jer ometa san i uzrokuje nesanicu. Čak i ako ga ne nosite noću, ono što vam čini tokom dana može poremetiti san.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti