Ovo su znakovi da vam šećer razara organizam – nemojte da ih ignorišete, važno je prepoznati simptome

Dosta ljudi misli kako samo dijabetičari imaju problema sa povišenim nivoom šećera u krvi, ali to nije istina i griješi svako ko tako misli.

slik1

Od ovoga može da patiti svako a neprimjetno se čini šteta krvnim sudovima, nervima, kao i organima.

Kako vam se to ne bi dogodilo, odnosno kako biste spriječili sve komplikacije koje se mogu desiti, morate da prepoznate ove simptome. Oni su upozoravajući i morate preduzeti odgovarajuće mjere.

1 – masnoće oblažu organe, fruktoza koja je sastojak šećera tjera jetru da skladišti masti efikasnije i na neuobičajenim mjestima. Tako dolazi do stvaranja masnih naslaga i oboljenja jetre.

2 – kada god dobijete 150 dodatnih kalorija unosom šećera, povećava se i šansa da obolite od dijabetesa za 1,1 posto. Mokrite često.

3 – osobe koje unose mnogo šećera imaju loš holesterol i opasne trigliceride, odnosno smanjuje se nivo dobrog holesterola i tako prekomjerni unos šećera dovodi do toga da jetra proizvodi mnogo više lošeg holesterola.

4 –  dijabetes i srčana oboljenja usko su povezani. Najveći uzročnici smrti kod osoba koje imaju dijabetes tipa 2 su srčani i moždani udar.

5 – krvni pritisak dovodi do prekomjernog lučenja insulina, a takođe loše utiče i na vaš sistem za cirkulaciju i na arterije.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti