Porodica je usvojila psa iz azila: Nakon nekoliko dana primijetili su da noću ne spava, već ih posmatra!

Nisu ni slutili koliko je priča koja se iza toga krije tužna.

dog5

Jedna porodica usvojila je psa koji im je istog trenutka uzvratio ljubavlju. Volio je da se igra s njihovom kćerkom, bio je poslušan i vrlo brzo je učio sve čemu su ga podučavali.

Ali jedne večeri, primijetili su nešto vrlo čudno. Shvatili su da njihov ljubimac ne spava noću, već da stane ispred njihove sobe i posmatra ih. To se ponavljalo svake večeri i nisu znali šta da rade.

Odveli su ga kod veterinara, gdje se poslije pregleda ispostavilo da je pas potpuno zdrav. Zatim su se vratili u azil iz koga su ga uzeli i tada su čuli njegovu tužnu priču. Saznali su da su ga njegovi vlasnici tokom noći odnijeli tamo i više se nikada nisu vratili.

Pas je u tom trenutku čvrsto spavao, a kada se probudio, shvatio je da je ostao bez svoje porodice od koje nije uspio ni da se oprosti. Kada su čuli tu tužnu priču, rasplakali su se i odlučili da povrate povjerenje koje je pas izgubio.

Stavili su njegov krevet pored svog, kako bi mu pokazali želju da bude u njihovoj blizini. Poslije nekoliko sedmica, pas je konačno čvrsto zaspao i od tada se njegov strah nije vraćao.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti