PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Dame širom svijeta rekle da im je OVO važnije od zdravlja

Istraživanje sprovedeno na više od 18.000 žena je pokazalo da je većina njih nezadovoljna svojim grudima.

grudi4

Gotovo polovina ispitanih izjavila je da želi veće grudi, 23 odsto željelo bi manje, a samo 29 odsto voli ih onakvima kakve jesu. To možda i ne bi bio toliki problem da zbog tog nezadovoljstva ne zanemaruju njihovo zdravlje.

Istraživanje sprovedeno u 40 različitih zemalja je pokazalo šta žene misle o svojim grudima.

Prosječna starost ispitanica bila je 34 godine. Ženama su pokazali slike grudi različitih veličina među kojima su trebali da odaberu one najsličnije njihovim i reći kakve bi željele da imaju.

Takođe su odgovarale na pitanja o (ne)zadovoljstvu tjelesnom težinom i cjelokupnim tjelesnim izgledom, kao i o tome koliko medijskih sadržaja konzumiraju.

Najnezadovoljnije poprsjem su Britanke

U Pakistanu, gdje žene imaju najveće grudi, 49 odsto je izjavilo da žele manje. Najnezadovoljnije svojim poprsjem bile su Britanke. Idealna veličina grudi takođe zavisi i o kulturi.

Prethodna istraživanja pokazala su u Južnoj Americi da se ženama kao idealne nameću velike grudi, dok se u Istočnoj i Jugoistočnoj Aziji (gdje žene prirodno imaju manje grudi) bujno poprsje ne smatra ključnom oznakom ženstvenosti.

Ali, u ovoj studiji su istraživači otkrili da žene širom svijeta uglavnom priželjkuju istu stvar – grudi veće od onih koje im je priroda dala.

Čini se da su se globalni trendovi promijenili, zbog čega su žene postale nezadovoljnije. Sve više njih podvrgava se estetskim operacijama povećanja grudi – samo u SAD-u, tokom 2018. na operaciju je otišlo 313.735 žena, što označava porast od 48 odsto u odnosu na 2000. godinu.

Jedan od krivaca za to su i društvene mreže kao što je Instagram zbog kojih žene svoje stvarne grudi upoređuju sa onim digitalno ili hirurški dotjeranima.

Žene koje su nezadovoljne svojim grudima poklanjaju im manje pažnje, manje su svjesne kako se one mijenjaju tokom godina, pa zbog toga na vrijeme ne uočavaju moguće znakove bolesti.

Kao prvi korak prema poboljšanju zdravlja, stručnjaci preporučuju manje vremena na društvenim mrežama.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti