PLAYBOY VILA I NJENE TAJNE: Evo koja poznata imena su učestvovala u raskalašnim zabavama sa ‘zečicama’

Hugh Hefner je 1971. godine kupio vilu koja je ubrzo postala najpoznatije imanje na svijetu zbog brojnih raskalašnih zabava koje su se ondje odvijale. Među uzvanicima su često bila poznata imena, a ovo su njihove priče.

playboy11

Vlasnik Playboyeva carstva Hugh Hefner popularnu je Playboyevu vilu 1971. godine na Holmby Hillsu kupio za 1,5 miliona dolara. Za dvije godine sredio je imanje kako je u početku zamislio, a vila je postala jedna od najpoznatijih na svijetu.

Proteklih nekoliko desetljeća kružile su brojne priče o tome što se sve događa iza zatvorenih vrata Hefnerova imanja, a neke od njih ušle su u istoriju popularne kulture. Vila je postala epicentar ludih zabava, ali i brojnih anegdota. Brojni slavni bili su gosti Hugha Hefnera, a ovo su neke od njihovih priča.

Bokserska legenda Mike Tyson u danima najveće slave bio je nekoliko puta pozvan na zabave u Playboyevu vilu, no jednom je prilikom toliko naljutio Hefnera da ga on više nikada nije pozvao. Vlasnik Playboyeva carstva bio je veliki filmski fanatik te je često pozivao svoje prijatelje da s njime gledaju filmove. Jedan od njih bio je i Tyson, koji je usred filma zaspao. Hefner mu je to zapamtio te Tyson više nije dobivao pozivnice.

Godinama se nagađalo da su oskarovac Leonardo DiCaprio i Rihanna jedno vrijeme bili par. Ispostavilo se kako su glasine krenule upravo iz Hefnerove vile, nakon jedne od mnogobrojnih zabava. Poljubili su se navodno 2015. godine na zabavi koju je Hefner organizovao za Nikki Erwin.

Slavni glumac i brat Owena Wilsona, Luke Wilson, jednom se uputio na Holmby Hills kako bi prisustvovao jednoj od najboljih zabava u gradu. Na ulazu ga je dočekalo neugodno iznenađenje. Glumac nije bio na popisu te su mu zabranili prilaz vili na čak godinu dana.

Tokom svoje slavne istorije Playboyeva vila bila je i žarište zaraze. Nakon jedne zabave u februaru 2011. godine ispostavilo se kako je 123 uzvanika dobilo simptome bolesti koju su pokupili u Hefnerovu bazenu. Stručnjaci su analizirali vodu bazena ispred vile te se ispostavilo kako je upravo to bilo žarište legionarske bolesti.

Među slavnim gostima vile bio je i legendarni John Lennon. Prema navodima ljudi koji su bili na istoj zabavi kada i on, Lennona nije oduševila Hefnerova kolekcija umjetnina. Toliko ga nije oduševila da je ugasio cigaretu u jednu od vrijednih slika. Hefner je umjetninu kasnije dao popraviti, a zanimljivo, Lennonu nije zabranio povratak u svoju vilu. On nije jedina rock-zvijezda koja se šetala hodnicima popularnog imanja. Jedna od skrivenih soba u vili nosi ime po kralju rock ‘n’ rolla, Elvisu Presleyu. Slavni pjevač navodno je 70-ih godina imao privatni pidžama-party u Hefnerovoj vili, a s njim je bilo osam zečica. Hugha je to toliko oduševilo da je prostoriju nazvao “Elvisova soba”.

Na jednoj od zabava glavna je zvijezda bila Dita Von Teese, u vrijeme kada je hodala s Marilynom Mansonom. Dita je plesala gola u velikoj čaši za martini, a na sebi je imala samo naušnice. Česti gosti na zabavama bili su glumci Jack Nicholson i Warren Beatty, koji su pohodili vilu kako bi se sakrili od paparazza i dali si oduška.

Izvor: dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti