Plač bebe, kucanje iz zidova, svjetlo koje se samo pali … DUH vile Gladstone je bio sve agresivniji

Kuckanje iz zidova, koraci nevidljivih hodača, plač bebe u noći, svjetla koja se sama pale i gase i još mnogo toga bili su dio najranijeg detinjstva Andrew Dextera provedenog u Gladstone vili, u rudarskom gradiću Bargoed u Južnom Velsu.

Tek kada je zgrada pretvorena u hotel, Dexter je poslije više od tri decenije saznao da je poltergeist koji je progonio njegovu porodicu i dalje aktivan, a uzroke je pronašao u arhivama i starim novinama.

Gladstone vila je izgrađena krajem 19. vijeka, a dobila je naziv po William Ewart Gladstoneu, britanskom političaru iz viktorijanskog doba, koji je četiri puta biran za premijera. Mada nema podataka da li je on živio u njoj, poznato je da je za vrijeme Prvog svjetskog rata bila dom Henry Jonesa i njegove velike porodice, a onda porodice Kimmiett , pa Williams i, na kraju, Millsovih.

U avgustu 1969. na svijet je došao Andrew, poslije čijeg rođenja su u Gladstone vili počela čudna dešavanja, koja su trajala sve dok se porodica 1978. godine nije odselila.

Palila su se svjetla, čuli krici i plač bebe …

– Dešavale su se aktivnosti koje prevazilaze racionalna objašnjenja, kao što su svjetla koja se pale i gase ili električni kablovi koje neko nevidljiv povlači, sablasne slike, bestjelesni koraci i plač djeteta – sjeća se Andrew.

Duh je u spavaćoj sobi.

Centralno mjesto na kojem su se najviše događale tajanstvene pojave bila je spavaća soba na spratu i nepoznata sila je ubrzo zauzela sobu, oglašavajući se gotovo svake večeri koracima i zvukovima.

– Jednom je prema djedu, kada je ulazio u sobu, poletjela staklena flaša koja ga je promašila za samo nekoliko centimetara i razbila se o dovratak. To nisam lično vidio – kaže Andrew.

Prijateljica njegov bake, Ivy Francis, nije vjerovala u posjednutost i govorila je da su vjerovatno u pitanju vibracije od saobraćaja sa puta za Cardiff, ali promjenila je mišljenje kada je čula zvukove iz spavaće sobe na spratu. Ona je o tajanstvenim dešavanjima obavijestila lokalnu štampu i dovela medijuma Johna Matthewsa.

Medijum je izazivao duha i odazvao se!

Medijum je postavljao pitanja porodici i izazivao je duha kucanjem po tavanici, da bi vrlo brzo potom dobio odgovor! Zatim je ušao u trans da bi ostavio kontakt i saznao mu ime, ali nije uspio. Rekao je da očigledno postoji “prisustvo” nekoga ko je ostao vezan za materijalni svijet poslije smrti, jer su mu u njemu ostala “nezavršena posla”.

– Međutim, duh se vratio, u mnogo agresivnijem izdanju. Čuo se plač bebe iz spavaće sobe, a aktivnosti su postale tako intenzivne, da smo nas troje prešli da spavamo u prizemlju, i to sa upaljenim svjetlima – ističe Andrew.

Vratio se u hotel, da proslavi rođendan i – šok!

Andrewovi su se selili i, mnogo kasnije, odlučio je da 40. rođendan proslavi u nekadašnjoj kući, sada “Redz Parc” hotelu.

– U razgovoru sa osobljem hotela, saznao sam gotovo sve ono što sam i pamtio iz djetinjstva – da se svjetla neobjašnjivo pale i gase, iz sobe broj pet, nekada naše spavaće sobe, čuje se plač bebe, a zaposleni povremeno viđaju sablasnu nevjestu u bijelom i monaha sa kapuljačom – istakao je on.

Na imanju je umrla beba, a onda i majka …

Odlučio je da istraži prošlost Gladstone vile i otkrio interesantne stvari u biblioteci i arhivi. U vilu se 1923. godine uselio bračni par Michael i Evelyn Kimmiett sa tek rođenim sinom Alvinom. Beba je umrla na imanju sa samo četiri mjeseca, a Evelyn Kimmiett 1970. godine, kratko vrijeme nakon što je Andrew rođen.

U obližnjoj Baldwin ulici, direktno naspram Gladstone vile, u 16. vijeku je postojao benediktinski manastir, što objašnjava pojavu monaha.

Izvor: magazin.novosti.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti