DJEVOJČICA JE SAMA PROVELA 84 SATA NA PUČINI: Nakon 50 godina progovorila o hororu koji je prošla!

Naizgled bezbrižno krstarenje dvije porodice pretvorilo se u pakao

terry1

Nedaleko od Bahama, 1961. godine na otvorenom moru pronađena je djevojčica kako pluta u malom čamcu za spasavanje. Bila je izgladnjela, tjelesne temperature više od 40 stepeni. Nikome nije bilo jasno kako se tu stvorila.

Kada ju je vidio Nikolaos Spakidakis, oficir grčkog broda “Kapetan Theo”, nije mogao da vjeruje svojim očima. Fotografiju koja je ubrzo obišla cijeli svijet uslikao je jedan od članova posade.

Šta se tačno dogodilo?

Priča počinje kada je doktor Arthur Duperrault odlučio da povede porodicu na krstarenje do Bahama. Na put su pošli njegova žena Jean, troje djece Bryan (14), Terry Jo (11) i Rene (7), kao i porodični prijatelj i bivši marinac Julian Harvey sa suprugom Merry.

Odmor je počeo dobro i svi su se lijepo slagali. Međutim, pete noći krstarenja Terry Jo su probudili vrisci i čudno udaranje koje je dolazilo iznad kabine u kojoj je spavala.

Djevojčica se popela na palubu da vidi o čemu se radi i tamo je zatekla užasan prizor. Majka i brat su ležali u lokvi krvi, a onda je ugledala Harveyja kako ide prema njoj. Ošamario ju je i rekao da siđe dole.

Spustila se ispod palube, ali je voda već krenula da nailazi. Otrčala je do Harveyja i pitala ga da li tonu, na šta je on kratko odgovorio “Da”. Nakon toga, Harvey je uzeo gumeni čamac i otisnuo se na more.

Terry Jo je ostala sasvim sama, ali se u jednom trenutku sjetila da postoji još jedan mali čamac za spasavanje. Bez vode i hrane i bez ičega što bi je štitilo od jakog sunca, Terry Jo je provela 84 sata na moru dok je nije pronašao grčki brod.

Ono što djevojčica nije znala je da je Harvey ubio svoju ženu i njenu porodicu dok je ona još spavala na brodu.

Pošto je upao u ozbiljne finansijske probleme, pretpostavlja se da je ubio ženu zbog osiguranja od 20.000 dolara. Međutim, kada ga je Arthur vidio šta radi morao je da se otarasi svjedoka, a pomračenog razuma je nastavio svoj krvavi pir.

Potopio je jahtu kako bi poslije rekao kako je jedini preživeo tešku nesreću. Obalskoj straži je rekao da se jahta pokvarila. Još je bio sa njima kad je javljeno da je Terry Jo pronađena. Tada je uzviknuo: “O Bože! Pa to je divno”. Sljedećeg dana se ubio.

terry2

Nije poznato zašto je samo Terry Jo ostavio u životu, ali se vjerovatno nije nadao da će preživjeti sama na moru.

Terry Jo je godinama odbijala da priča o svojoj porodici, a onda je napisala knjigu i povjerila se svijetu tek 2010. godine.

– Nikada nisam bila uplašena. Bila sam napolju na pučini i voljela sam vodu. Imala sam jaku vjeru. Vjerovala sam u Boga i molila sam mu se da mi pomogne, pustila sam sve da teče svojim tokom. Ono što sam željela da poručim svojom knjigom je da nikada ne treba odustajati, ne gubite nadu. Budite pozitivni, saosjećajni i prepustite se, pomažite onima kojima je pomoć potrebna. Vjerujem da se dobro dobrim vraća – rekla je.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti