Pet dana nakon legalizacije marihuane, u Kanadi je HAOS! (VIDEO)

Kanada je druga zemlja u kojoj je marihuana legalna. Prva je Urugvaj.

marijuana1

Pet dana nakon legalizacije kanabisa, Kanada je u problemima.

Zalihe marihuane brzo se tope, a legalne prodavnice jedva uspjevaju da namire potražnju. Kako javlja CBC, neke su čak morale da stave znak da su rasprodale svu marihuanu i privremeno zatvore svoja vrata.

Kanada je druga zemlja u kojoj je marihuana legalna. Prva je Urugvaj.

Kanada je 17. oktobra legalizovala konzumaciju marihuane, a u nekim dijelovima te zemlje već je prvog dana došlo do nestašice kanabisa zbog prevelike potražnje.

Ljudi su nakon promjene zakona čekali u redovima pred trgovinama specijalizovanim za prodaju te lake droge pa su mnogi dućani rasprodali svu zalihu već prvog dana. Online trgovine su kasnile s dostavama jer je broj narudžbi bio veliki. Kašnjenja su se nastavila i ove nedjelje jer su zaposleni poštanskih službi najavili štrajk.

Marihuana za medicinske potrebe je legalizovana još 2001. godine, a posljednje dvije godine radilo se na potpunoj legalizaciji.

Prema novom zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi ipak ima svoja ograničenja. Recimo, korisnici bi trebalo da budu punoljetni pa su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloljetnicima.

Kanađanima je dozvoljen samo određen broj biljaka koje mogu uzgajati unutar svog doma, a na javnim mjestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane.

Takođe, uvedene su kazne za vozače koji upravljaju vozilom pod uticajem kanabisa. Policija će moći da zaustavlja “sumnjive” vozače i provjerava nivo alkohola i THC-a u krvi. Kazne su većinom novčane, ali se u nekim slučajevima može odrediti i zatvorska kazna, piše BBC.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti