PAJINA OSVETA BATI: Čekao je 20 godina da napravi OVO i tako je nastala jedna od kultnih scena “MARATONACA” (VIDEO)

Jedna od najzanimljivijih priča srpske i ex Yu kinematografije dogodila se za vrijeme snimanja kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” u kojem je Bata Stojković igrao Lakija Topalovića, a Pavle Vuisić njegovog oca Milutina

Danilo Bata Stojković, umjetnik raskošnog talenta, glumac koji je odigrao neke od najlegendarnijih rola, i čovjek za koga se pričalo da je “živio da bi glumio” iza sebe je ostavio i mnogobrojne anegdote i priče koje se još uvijek prepričavaju po beogradskoj čaršiji.

Jedna od tih urnebesnih storija dogodila se za vrijeme snimanja kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” u kojem je Bata Stojković igrao Lakija Topalovića, a Pavle Vuisić njegovog oca Milutina.

Bata je važio za velikog perfekcionistu i glumca koji odmah pogleda ono što je snimljeno i često traži da se kadar ponovi. Pavle je uvijek snimao jednom, eventualno dva puta i svi su znali da ne smiju da pogriješe jer on neće htjeti da ponavlja i treći put.

I tako je jednog dana došla na red scena u kojoj je Paja trebalo da udari Batu daskom po glavi. Daska je bila od balze, vrste mekanog drveta, koje se zbog lakoće često koristilo u western filmovima i generalno kao rekvizit u tučama, ali je Bata svejedno bio jako podozriv. Tražio je da se daska prvo proba na izvjesnom Đoki koji je na snimanju radio kao “djevojka za sve”.

Tako je Đoka nekoliko dana zaredom dobijao batine i uvijek je govorio da je daska tvrda, a Bata zato nije htio da snima i scena se stalno odlagala.

Šestog dana, Paja je ubijedio Batu.

– Ja ću da zarežem dasku, malo ću i da trgnem i ona će da se slomi, skoro te neću ni dodirnuti – obećao je.

Tako je i učinjeno. Daska je trebalo da pukne na određenom mjestu, a rez je pokriven voskom kako se ne bi vidio na snimku.

Međutim, prije nego što je kamera krenula, Paja je okrenuo drugi kraj daske, ušao u scenu i iz sve snage zviznuo Batu po leđima. Daska je pukla, ali ne kako je planirano, već od siline udarca, a na snimku se vidi kako Bati raste čvoruga.

– Okrenuo si dasku naopačke – prestravljeno je povikao snimatelj.

– Nije naopačke, dvadeset godina čekam ovo. Neka sada vidi je li tvrda balza, mamu mu njegovu – jednostavno je rekao Paja i izašao iz kadra.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti