Gazzetta poludjela za Brozovićem: “Magija, dragulj, čudo, remek djelo…”

MARCELO BROZOVIĆ oduševio je golčinom i igrom u premijeri novog Intera, pobjedi nad Lecceom 4:0 u prvom kolu Serie A.

gazzetta-brozovic-cudo

Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika, posvetila mu je nekoliko tekstova i proglasila ga igračem utakmice. Pri tome se natječe sama sa sobom u nabrajanju superlativa i ukrasnih epiteta kojima hvali Brozovića.

gazzetta-brozovic-cudo-2

Na naslovnici tiskanog izdanja piše o Brozovićevoj “magiji”, utakmicu naziva njegovom “draguljarnicom”, a u okviru u kojem ga proglašava najboljim igračem susreta, gol koji je zabio “draguljem”. U naslovu izvještaja s utakmice na portalu, golčinu Epic Broza titulira “remek-djelom”, dok u glavnom tekstu u novini piše da je “Brozovićevo čudo prvi gol Interove nove ere”.

A ta nova era počela je dolaskom novog trenera. Antonio Conte potpuno je kadrovski i taktički redizajnirao ekipu. Najveća žrtva revolucije bila je jedna, a najveći dobitnik druga hrvatska zvijezda Nerazzurra. Ivan Perišić optisan je jer nije mogao postati “Eto’o novom Interovom Mourinhu”, koji je zato u Brozoviću dobio “Sneijdera”.

Gazzetta ovako o tome piše u jednom od brojnih tekstova u kojima slavi Brozovića: “Veza je prošle sezone bila Interova crna rupa, a sada je glavna snaga, zahvaljujući tome što Sensi pomaže Brozoviću u građenju igre”.

U drugom pak ističe: “Brozović je jedan od rijetkih kojem u obnovljenoj momčadi nije promijenjena uloga i pristup. On je i dalje playmaker (regista), igrač oko kojeg se sve vrti u igri Intera.”

Brozović dakle ima ključno mjesto u momčadi novog Intera. Hrvatski reprezentativac je centralni vezni igrač, kojem su pobočnici Sensi i Vecino. Pokazao je da je vrijedan glavne uloge nizom akcija te golčinom u 21. minuti. Tada je na 20-ak metara od gola primio Asamoahovu povratnu loptu i desnicom je sjajno zabio u lijeve rašlje Lecceovog golmana Gabriela.

Gazzeta ovako opisuje šta je time napravio: “Nakon što je Brozović pronašao rašlje nezaustavljivim projektilom, Antonio Conte slavio je ispred klupe kao da mu je to zadnje što će vidjeti u životu, a 65,000 ljudi na San Siru zatreslo je stadion”.

Brozoviću, koji je u Interu od početka 2015. ovo je 21. gol u 155. nastupu za milanski klub. Uz to mu je i prvi gol na Interovom stadionu od travnja prošle godine, kada je poentirao protiv Cagliarija.

Ali, kako Gazzeta poentira u obrazloženju zašto mu je dala u Italiji ekstremno visoku ocjenu 7,5 i proglasila ga igračem utakmice, nije krasni gol jedino čime je zaslužio tu počast: “Pružio je savršenu partiju u svakom pogledu jer od ove sezone u Sensiju ima partnera s kojim dijeli teret građenja Interove igre. Zabio je dragulj od gola i još jedan namjestio.”

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti