Ovo je najstarija bodibilderka na svijetu! (VIDEO)

Ona se budi svakog jutra u 2:30 h i sprema omlet od deset bjelanaca i šake oraha. Sat vremena nakon buđenja, ona stavlja svjetiljku na glavu i u pratnji muža Kolina (83), kreće u trčanje po mraku.

Nakon 16 kilometara, vraća se kući, a do 8 sati ujutru već je ponovo u teretani i vježba. Ernestin Šepard ima 77 godine, i nastarija je bodibilderka na svijetu.

Iako njeno jutro zvuči kao luda fitnes rutina mladog zaljubljenika u vježbanje, Ernestin se ovako održava već godinama. Međutim, ona to ne radi sama. Pored nje trči njen suprug sa kojim je u braku 55 godina.

Ona prati rigorozan režim, koji podrazumijeva ispijanje nekoliko flaša tečnih žumanaca, što je u sklopu 1.700 kalorija, koliko unosi svakog dana. Pored bjelanaca, ona jede piletinu, košrtunjavo voće i povrće.

Obično ovakve zaljubljenike u vježbanje fitnes zanima od mladosti, ali to nije slučaj sa ovom neobičnom bakom. Ona je u bodibilding ušla sa punih 56 godina, zajedno sa svojom sestrom i najboljom prijateljicom Velvet, koja je mislila da bi njih dvije trabalo malo više da se posvete zdravlju.

Njihov san je bio da uđu u Ginisovu knjigu rekorda, kao najstarije sestre bodibilderke. Međutim, prije nego što je san uspio da ima se ostvari, Velvet je preminula i ostavila Ernestini zadatak da ostvari tu želju.

Gospođa Šepard je teško podnijela gubitak sestre, i mislila je da neće moći da nastavi. Prestala je da vježba i počela je da pati od raznih boljki.

– Nakon što mi je sestra umrla, zavšila sam sa visokim krvnim pritiskom, napadima panike, visokim holesterolom… – priča ona.

Ernestin kaže da joj se jedne noći sestra javila u snu, i da joj je rekla kako mora da uradi ono što su obećale da će uraditi. Nekoliko nedjelja poslije, Ernestin je ustala iz kreveta i krenula rigorozno da vježba.

Postala je profesionalni bodibilder i pobijedila je na takmičenju u ovom sportu. Nakon te pobjede, 2010. godine, ona je proglašena najstarijom bodibilderkom na svijetu od strane Ginisa. Iako više ne drži tu titulu, možda će je ponovo podvratiti, jer ne planira da stane.

– Radim iste stvari svakog dana. Jedem na isti način svakog dana. Pijem 4 flaše tečnih žumanaca svakog dana. Ne pijem lijekove za visok krvni pritisak, ne pijem lijekove za napade panike, ne pijem lijekove za gorušicu. Depresija i anksioznost su me napustile zahvaljujući šetanju i trčanju – priča Ernestin.

Ona danas ima svoj program vježbanja u lokalnoj teretani, koji je započela sa svega 10 ljudi u grupi. Danas ima toliko zainteresovanih za vježbanje sa Ernestin, da ne mogu svi da stanu u salu.

Iako u njenoj grupi ima najviše žena, u posljednje vrijeme su počeli i muškarci da im se pridružuju. Najstarija članica ima 86 godina, a sve kažu da je vježbanje sa Ernestin mnogo više od pukog vježbanja. To je prava inspiracija.

Integralni članak pročitajte na: http://www.magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti