Moćan lijek star 3.500 godina: Čaj koji liječi preko 14 bolesti! (RECEPT)

Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite, a odličan je za korištenje nakon tretmana hemoterapije

caj

Iako je danas najpopularniji plod sa drveta maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito ljekovito i lišće koje krije brojna ljekovita svojstva, a najznačajnije jedinjenje u listu masline je oleuropein koji posjeduje izuzetno jako antibakterijsko svojstvo.

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolesti:

andenocephalitis, difterija, čir na želucu, malarija, botulizam, ateroskleroza, sindrom hroničnog umora, herpes, hepatitis B, meningitis, grip, tuberkulozagonoreja, upala pluća …

Osim što vam pomaže u borbi protiv bolesti koje su gore navedene, ovaj čaj će podići vaš nivo energije i ojačati vaš imuni sistem. Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite, a odličan je za korištenje nakon tretmana hemoterapije.

caj2

Sastojci:

15-20 suhih listova masline
2-3 dl kipuće vode

Priprema:

Listovi trebaju biti prikupljeni u proljeće i sušeni napolju. Kada se dobro osuše, stavite ih u teglu i odložite na hladno mjesto.

Stavite listove u kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta Kad je gotovo, izvadite ih i pustite čaj da se ohladi oko 15 minuta.

Slobodno dodajte limunov sok ili med da obogatite ukus. Konzumirajte čaj nekoliko uzastopnih sedmica i osjetićete sve njegove blagodati.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti