Ovih 10 stvari žena nikada ne bi trebala raditi zbog muškarca

Bez obzira koliko se pokušali mijenjati zbog partnera i odricati onoga što vam je važno, ako veza nije iskrena i kvalitetna, od nje neće biti ništa – ili ćete se razići ili živjeti isprazno i nesretno

part1

Kada vas neko iskreno voli, prihvatit će vas takvima kakvi jeste i neće vas pokušavati mijenjati ili tražiti od vas da napravite nešto što zna da ne želite. Ipak, mnoge žene, ali i muškarci, pokušavaju se prilagoditi partneru pa se odriču stvari koje su im u životu važne. 

Jednu stvar trebate imati na umu – koliko god se vi pokušali mijenjati zbog partnera i prilagođavati mu se, ako veza nije iskrena i kvalitetna, od nje neće biti ništa – ili ćete se u nekom trenutku života razići ili ćete u takvom odnosi biti nesretni, a osjećaj praznine u vama postajat će sve veći. Za uspjeh svake veze nužan je kompromis.

Ovih 10 stvari žena nikada ne bi trebala raditi zbog muškarca:

1. Odreći se prijatelja i porodice

Ako to traži od vas ili vas suptilno usmjerava da se što manje družite s prijateljima i porodicom, tada je najbolje da mu okrenete leđa i krenete novim putem u životu.

To što ste u ljubavnoj vezi ne znači da ste povezani pupčanom vrpcom s partnerom – imali ste život i prije njega, a imat ćete ga i nakon. Pravi prijatelji i dobra porodica će uvijek biti uz vas, i u dobru i u zlu.

2. Ostaviti svog psa

Ako je partner alergičan, postoje lijekovi za to. Ne možete samo tako ostaviti životinju koja je uz vas bila svo vrijeme i koju neizmjerno volite – i kućni ljubimci su dio porodice.

Partner kojem je iskreno stalo do vas, neće ni tražiti da izbacite psa ili mačku iz kuće zbog njega.

part2

3. Izgladnjivati se

Odricati se hrane i ekstremno vježbati samo zato što partner smatra da ćete njemu tako bolje izgledati, nije nešto što sebi trebate dopustiti. Ako vas ne voli takvu kakva jeste, ne voli vas uopšte – barem ne na zdrav način.

part3

4. Imati djecu

Postati roditelj je najljepša stvar na svijetu, ali ne za svakoga i ne u bilo kojem trenutku života. Nije dobro pristati imati djecu samo da se udovolji partneru, to ne može dobro završiti.

5. Odijevati ono što on želi

Ponovo, ako vas voli, voljet će i vaš stil odijevanja. Nemojte dopustiti partneru da vas mijenja na način da vam određuje kakvu odjeću i obuću ćete nositi, kakvu frizuru i boju kose imati itd.

6. Tetovirati se

To je nešto što sami morate željeti. Ako vas partner nagovara na to, posebno da tetovirate njegov lik ili ime, dobro razmislite o tome – kada stavite tetovažu, teško ju je ukloniti.

part4

7. Dopustiti da sve kontroliše

Odnos partnera u zdravoj vezi je jednak, niko nije važniji od drugoga. Zato, ne dopuštajte partneru da kontroliše sve što radite. U zdravoj vezi partneri znaju koliko je važno da svako ima prostora za sebe, da ponekad rade ono što ih veseli, da sami odlučuju …

part5

8. Sve plaćati

Jedno je biti ljubavni partner, a sasvim drugo nečiji sponzor. Ne dopustite da trošak svakog izlaska, putovanja, kupovine itd. bude samo na vama. Bez obzira i ako nema puno novca, pravi muškarac kojem je iskreno stalo do vas – to nikada neće dopustiti.

9. Dopuštati u seksu sve što želi

Ako žena nešto ne želi u krevetu, tada u tome neće ni uživati, a može se pojaviti i osjećaj poniženja. Ako partner zahtijeva da mu ugodite nekom seksualnom željom, a vama je to odbojno – nikako to nemojte raditi.

Ako vas zaista voli, neće vas nagovarati na nešto što vi ne želite.

10. Praviti se manje sposobnom

Nemojte se ponašati kao da ste manje inteligentni nego što jeste ili nesposobniji samo zato da bi se vaš partner osjećao dobro.

Ako ne može prihvatiti to što pokraj sebe ima sposobnu i pametnu ženu, i biti ponosan na to, tada se baš i ne može nazvati pravim muškarcem.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti