Ove 3 namirnice biste trebali jesti svaki dan

Ako pitate nutricioniste, ove tri namirnice biste trebali uvesti u svoju svakodnevnu prehranu, kako biste bili što zdraviji, a one će vam pomoći i u održavanju linije

namirnice1

Vaše je zdravlje na prvom mjestu.
Ako pitate nutricioniste, ove tri namirnice biste trebali uvesti u svoju svakodnevnu prehranu, kako biste bili što zdraviji, a one će vam pomoći i u održavanju linije.
1. Zobena kaša
Bilo da je pravite s mlijekom ili vodom, ona je jeftina, a uz to je prilagodljiva baš svakom godišnjem dobu. Tako u nju možete staviti bilo koje voće, orašaste plodove, tekući jogurt, med, grčki jogurt, chia, lanene ili sjemenke bundeve, maslac od kikirikija, komade tamne čokolade, bobičasto voće itd. Ovaj doručak prepun je zdravih masti i proteina, zbog čega će biti puni energije, ali i siti do ručka. Mala tajna nutricionista podrazumijeva i jaja, koje neki nutricionisti ubacuju za dodatni poticaj proteina.
2. Tvrdo kuhana jaja
Ona su izvor niskokalorijskih visokokvalitetnih proteina, koji će vam takođe pružiti osjećaj sitosti. Njih možete kombinovati u sklopu uravnoteženog doručka, ali i kao zdrave grickalice tokom radnog dana, kako ne biste posegnuli za nečim nezdravim.
3. Kefir
Kefir je prepun probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranjivih sastojaka, a neki ga zovu i “magično mlijeko”. On tako čisti naše tijelo i probavni trakt, eliminiše loše bakterije, štiti od gljivičnih i virusnih infekcija te poboljšava imunološki sistem, a dokazano poboljšava zdravlje kože i kose, što je svakako dodatna prednost.
Jedete li ove namirnice?
Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti