OVA KOMBINACIJA JE ČAROBNO LJEKOVITA: Bijeli luk i limun mogu da izliječe ovih 13 tegoba! (RECEPT)

Ova čudesna kombinacija liječi mnoge zdravstvene tegobe

bluk

Bijeli luk je jedna od najzdravijih narminica na svijetu i od davnina su poznata njegova čarobna ljekovita svojstva. Ovaj snažan antioksidans sadrži antibakterijska svojstva koja ubijaju sve bakterije i liječe brojne bolesti, a u kombinaciji sa limunom takođe čini čuda.

Limun je pun vitamina C za jačanje imuniteta i odbijanje štetnih bakterija, dok bijeli luk posjeduje izuzetno djelovanje protiv mikroba.

Najpoznatije komponente bijelog luka su adenozin koje je zaslužan za sprečavanje krvnih ugrušaka i alicin, biljni antibiotik.

Ova moćna kombinacija pomaže kod raznih infekcija i upalnih procesa u organizmu, te efikasno liječi infekcije sinusa, upale grla, sezonske prehlade i grip, mokraćne i vaginalne infekcije i mnoge druge tegobe. Bitno je spomenuti da su bijeli luk i limun mnogo bezbjedniji od lijekova koji uvijek imaju neke kontraindikacije.

Koje sve zdravstvene tegobe liječi kombinacija bijelog luka i limuna:

  • smanjuje nivo holesterola u krvi
  • reguliše nivo šećera u krvi
  • održava zdravlje jetre
  • sprečava stvaranje krvnih ugrušaka
  • eliminiše masne ćelije i njihovo skladištenje
  • poboljšava cirkulaciju
  • jača zidove krvnih sudova
  • štiti organizam od slobodnih radikala
  • jača imunitet i otpornost organizma
  • smanjuje zadržavanje vode u tijelu i potpomaže rad bubrega
  • liječi upalu sinusa i grla
  • smanjuje rizik od ateroskleroze
  • pomaže kod mršavljenja

Tibetanski lijek star 2.000 godina za regulisanje holesterola, smanjivanje triglicerida i dug životni vijek

Sastojci:

300 grama bijelog luka

1 kg limuna sa korom (sitno samljeti)

Priprema:

Bijeli luk očistite, a zatim zajedno sa limunom sve sitno sameljite.

Birajte organski limun, jer u običnom u kori može biti mnogo pesticida i štetnih materija.

Stavite da proključa 1,5 l vode, pa smanjite vatru i dodajte samljeveni bijeli luk i limun, pa poklopite sud.

Kuhajte na laganoj vatri 14 do 15 minuta, nikako duže.

Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Sipajte i čuvatjte u poklopljenoj staklenoj posudi.

Primjena:

Uzimajte ga na prazan stomak svakoga jutra, i to 0,5 dl, tokom dvadeset pet dana.

Poslije toga obavezno napravite pauzu od deset dana, a onda ponovite postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja.

Nakon toga prestanite sa upotrebom.

Tibetanski recept za mršavljenje

Sastojci:

dva, tri čehna bijelog luka

kašika meda

Priprema:

Bijeli luk sitno isjeckajte ili usitnite i ostavite sa strane da odstoji 15 minuta.

Uzmite kašiku meda i pomiješajte isjeckani luk i med.

Primjena:

Pojedite ovu smjesu prije doručka. Prve rezultate ćete primjetiti već nakon nekoliko dana, bićete energičniji a osjetićete se i vidno lakše.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti