Ostvarila im se želja: Htjeli još djece, pa dobili šestorke!

Peteročlana porodica postala je veća za šest novih članova. Eric i Courtney Waldrop (SAD) dobili su zdrave šestorke u decembru 2017. Roditelji su nakon prvobitnog straha odlučili da majka izgura trudnoću i porod, te nakon samo nekoliko mjeseci organizovali su fotografisanje svojih uspavanih beba.

bebe

“Nevjerovatno sretan je osjećaj imati svih šestero s nama kući. Životi su nam zauvijek promijenjeni. Nemamo riječi za opisati taj blagoslov, uzbuđeni smo zbog početka novog života za sve nas”, rekao je par za “People”.

Tri djevojčice i tri dječaka nazvali su Rivers, Rayne, Rawlings, Blu, Tag i Layke. Par od prije ima tri sina, najstarijeg Saylora rođenog 2008. i blizance Walesa i Bridgea.

Eric i Courtney upoznali su se u srednjoj školi, a vjenčali su se godinama kasnije 2004. Od samog početka željeli su veliku porodicu, nažalost prvih nekoliko trudnoća završilo je spontanim pobačajem, prije nego su dobili svog prvenca 2008. Za drugu trudnoću odlučili su koristiti medicinsku pomoć pri oplodnji, što je rezultiralo rođenjem blizanaca.

Nakon nekog vremena par se odlučio na novo proširenje porodice, u početku bez pomoći i tretmana. Nakon što je zatrudnila Courtney je izgubila to dijete. Zbog toga je par ponovno pomoć potražio u vještačkoj oplodnji. Nakon nekoliko mjeseci tretmana dobili su iznenađujuće vijesti – dobit će šestoro djece.

U početku su bili potpuno prestrašeni, kako će krhka i sitna žena Courtney uspjeti iznijeti trudnoću. Sve se sretno završilo kada je u 30 sedmici rodila svih šestero zdravih mališana, 11. decembra 2017. Nakon kraćeg vremena u bolnici, djeca i majka pušteni su kući.

Ova brojna porodica i njihova priča privukla je veliku pažnju medija, a kuća TLC o njima snima i dokumentarni film, koji će izaći na jesen.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti