Ljubav iz mladosti: Jedan Filip je 34 godine tražio prelijepu Veru – i našao je!

Nevjerovatno uporni Francuz Žan Filip je čak 34 godine tražio izgubljenu ljubav s hrvatskog ostrva Zlarina, a konačno mu je iz ove zemlje stigla divna vijest – gospođa je pronađena.

filip

Pedesetjednogodišnji turista iz Francuske upoznao je fatalnu Veru davne 1981. godine, a Hrvatica je očigledno ostavila takav utisak na njega da je 34 godine pokušavao da je pronađe, bez obzira što se u međuvremenu oženio i osnovao porodicu. U cijelu akciju pronalaska Vere uključila se i Turistička zajednica Zlarina.

“Evo jedan nesvakidašnji upit. Gospodin iz Francuske već dugi niz godina traži ovu osobu koju je upoznao ljeta 1981. godine na Zlarinu. Kaže da zbog jezika, udaljenosti i istorijskih događaja nikad u tome nije uspio. Možda mu mi možemo pomoći? Šta vi mislite? Da li je poznajete?” – napisali su na svojoj Facebook stranici i priložili stare fotografije, te odmah pokrenuli ljude da krenu u akciju.

Potraga nije dugo trajala jer je nekoliko sati kasnije na stranici osvanuo slijedeći status.

“I tako je naša ‘Ljubavna potraga’ ili samo ‘Potraga za starom prijateljicom’ uspješno završena! Gospodin Žan Filip se svima koji su učestvovali zahvaljuje na pomoći. Sada ćemo im dati malo mira i tišine da nadoknade izgubljeno vrijeme, a možda nam se jave s nekim zanimljivostima (kada sami budu htjeli)” – napisali su.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti