ONA JE KOLINDINA KĆERKA: Dobila je punu stipendiju za Harvard a njena ljepota govori više od 1000 riječi

Kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njezinog supruga Jakova Kitarovića, 18-godišnja Katarina Kitarović, najesen odlazi u SAD.

kolin1

Budući da u Zagrebu završava gimnaziju, došlo je vrijeme za studije, a ona je primljena na čak četiri svjetski najprestižnija univerziteta! Odabrala je Harvard.

Uz stipendiju veću od godišnje plate svoje majke, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, na Harvardu će od jeseni studirati Katarina Kitarović. Ova učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija univerziteta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard.

kolinda1

Kolindina kći, osim što je vrhunska sportistkinja odnosno državna prvakinja u umjetničkom klizanju, bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u. Pohađa i posebne mentorske programe matematike i književnosti, pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidalne misli i o tome napisala knjigu. Navodno se nakon studija planira vratiti u Hrvatsku.

O ovoj svestranoj i ambicioznoj djevojci govore da se želi osamostaliti i odseliti od roditelja, da ne želi biti ‘javna osoba o kojoj se piše kao o kćerki predsjednice’.

Izvor: gloria.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti