Od sudbine se ne može pobjeći: Bizarni primjeri nevjerovatnih nesreća

Možeš bježati, ali se ne možeš sakriti …

Vozač autobusa Henry Walker (64) je umro nakon što ga je udario autobus njegove kompanije i to posljednjeg radnog dana pred odlazak u penziju. Henry je bio upravo završio smjenu, sjeo je u svoj automobil i krenuo kući u južni London da proslavi početak svoje penzije 30 godina provedenih na mjestu vozača autobusa. Njegov automobil se tada direktno sudario sa gradskim autobusom na sprat, Henry je odmah prevezen u bolnicu ali mu nije bilo spasa.

Xia Xinfeng Maoloua u centralnoj kineskoj provinciji Jinan, osuđena je na smrt zbog ubistva poljupcem Mao Anshenga, muškarca kojeg je voljela od djetinjstva. Dvoje ljubavnika se zaklelo da će onaj ko bude nevjeran partneru – umrijeti. Xia je odlučila da zakletvu sprovede u djelo kada je vidjela svog muškarca kako razgovara sa nekom ženom na način koji joj se učinio izuzetno sumnjiv. Dogovorila se s njim da se sutradan nađu u javnom kupatilu. Ona je napunila plastičnu kuglicu otrovom za pacove, sakrila je ispod svog jezika i dok se kasnije ljubila sa Maom , gurnula mu je jezikom kuglicu u usta. U ljubavnom žaru on nije primjetio da je progutao kuglicu, pa je uskoro poslije toga umro.

Otrov za pacove je jedna od najčešćih metoda ubistva i samoubistva u Kini. Varijanta ovog otrova – dushkiang, zabranjena je, nakon što ga je upotrijebila jedna udovica i ubila desetoro ljudi sa kojima je bila u svađi i tousred ručka poslije sahrane svog muža.

Indijac Savinder Sing Bujva (56), član opozicione partije i zamjenik gradonačelnika New Delhija, sjeo je da pročita novine udobno zavaljen u stolicu na balkonu svoje kuće. A onda je čitava horda rezus majmuna banula niotkuda i stuštila se na čovjeka koji je izgubio ravnotežu, pao sa balkona na prvom spratu i pretrpio ozbiljne povrede glave. Umro je u bolnici sljedećeg dana. Ubijanje majmuna u Indiji se smatra neprihvatljivim, jer se vjeruje da su oni manifestacija majmunskog božanstva Hanumama.

James Lockie Bern (84), umro je u trenutku kada je u glavu pogodila konjska potkovica dok se vozio seoskim putem ka Calhanu u Irskoj. Lokalni farmer je ogradio stazu bijelim trakama, kako bi spriječio stoku da odluta. Jedan kraj trake je bio privezan za konjsku potkovicu, koja je zatim zakačena za granu drveta koja je bila nadvijena nad putem. Bern nije znao za prepreku na putu, pa kada je prednjim krajem svog automobila naletio na traku ona se rastegla do maksimuma. Zbog velike sile, konjska potkovica se otkačila sa grane, poletila prema kolima, smrskala prozor sa vozačeve strane i pogodila nesretnog čovjeka tačno u sljepoočnicu.

Umberto Hernandez (24) iz Oaklanda u Kaliforniji odlučio je da prije večere prošeta sa svojom ženom. Doku su šetali jedan ‘Ford’ karavan je iznenada skrenuo ka trotoaru i u punoj brzini udario u hidrant. Pritisak vode i sila udara su bukvalno lansirali u vazduh 90 kg težak hidrant koji je poletio poput metka i pogodio nesretnog Hernandeza u leđa i glavu. Kada je prva pomoć stigla, mogli su samo da proglase mladićevu smrt.

Dok je vozila svoj automobil autoputem ka Terburtonu u Velikoj Britaniji, Brenda Sharp (67) je ugledala kako sa štitnika za sunce u autu visi pauk. Obzirom da je imala strah od paukova, pokušala je da ga nekako otrese kroz prozor, ali je pri tome skrenula na suprotnu stranu puta i podletila pravo pod autobus. Podlegla je višestrukim povredama. Na isti način i u istoj zemlji poginuo je i nesretni Andrew Workman (26) koji je izgubio kontrolu nad autom kada mu je kroz prozor uletila osa i ubola ga posred prepona.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti