Objekat koji se kreće brzinom od 14 000 km/h snimljen dronom (VIDEO)

Da li je ovo jedan od najboljih NLO klipova ikada snimljenih?

Operatori dronom Sam Chortek i Jimmy Chappie bili su u posjeti području pod nazivom Beaver u saveznoj državi Utah. Oni su se nadali da će snimiti prekrasne snimke planina/brda u okolini.

Bitno je za napomenuti da se ova lokacija nalazi samo nekoliko stotina kilometara od famoznog područja poznatog pod imenom Area 51. Ovo je bila strogo tajna lokacija na kojoj su se obavljala testiranja na tajnim letjelicama sve do devedesetih godina kada su testiranja sa ove lokacije premještena kako bi se moglo udovoljiti javnosti na upite da li uopšte takva baza postoji. A premještanje je učinjeno onako kako je i isplanirano. Ono što su mnogi smatrali teorijom zavjere ispostavilo se da je istina nakon što je CIA objavila neke od dokumenata koji potvrđuju postojanje ove baze.

Međutim, kada su Sam Chortek i Jimmy Chappie stigli kući i kada su pregledali snimak, otkrili su da je pored kamere na dronu proletjelo nešto neobjašnjivo. Kako se čini bijeli objekat najednom se pojavljuje iz blizine okolnih brežuljaka i brda i ubrzo prolijeće pored drona koji snima. Obzirom da je brzina kojom se kretao objekat vrlo velika, došlo je do iskrivljena/deformacije samog oblika objekta – teško je uočiti o čemu je riječ ili kojeg je tačno oblika objekat.

Ovaj klip je prvobitno objavljen na youtube kanalu secureteam10, a koji uređuje Tyler Glockner. Video je originalno podijelio Brian Hanley – usporio snimak i otkrio nešto od čega vam se može zalediti krv u žilama.

Naveo je:
“Ovo je jedan od najboljih NLO snimaka koje sam ikada pogledao.”

“Na normalnoj brzini snimka sve se događa veoma brzo, ali kada usporite video možete da vidite kako se objekat kreće iz smjera okolnih brda, naginje se na stranu i to baš onako kako bi se očekivalo od aviona na mlazni pogon.”

“U samo jednoj sekundi objekat dolazi od okolnih brda sve do drona.”

Brzina kojom se objekat kreće ne može biti tačno određena, ali je jasno da je izuzetno velika i neki pretpostavljaju da je čak do nevjerovatnih 14 000 km/h.

Moguća objašnjenja:
Naravno kako to često biva, mnogi skeptici imaju i alternativna objašnjenja. Jedni tvrde da je riječ o kukcu, drugi da se radi o avionu (što i nije alternativno objašnjenje – jer leteći objekat koji se ne može identificirati i jeste po svojoj definiciji NLO). A mnogi navode i kako je riječ o CGI (računarski generisan snimak). Kreatori videa su spremni da idu na poligraf i dali su originalni video kako bi svako mogao da analizira i potvrdi da se ne radi o CGI snimku.

Zanimljiv je stav i drugih koji komentarišu kako nema probijanja zvučnog zida što je nemoguće. Ali, mislim da nije realno raspravljati o tome ukoliko ne znamo o kojoj je tehnologiji riječ (da li uopšte zvuk postoji, ustvari u ovom slučaju ne postoji jer autori videa nisu ništa čuli). Moramo razumjeti i da trenutno se radi na letjelici koja će gotovo potpuno ukloniti (ili bar umanjiti do neprimjetnog) zvuk probijanja zvučnog zida. Potpisnici su Vazduhoplovna firma Lockheed Martin i NASA. Oznaka letjelice je X-letjelica, a pravi naziv je X-59 QueSST. Ovaj avion bi trebao početi da se koristi u naseljenim područjima 2022. godine, a što bi omogućilo da se dozvole supersonični letovi iznad naseljenih područja.

Da li je ovo originalan snimak? Iskustvo nam govori da ne možemo vjerovati drugima samo na osnovu toga što oni kažu da je tako. Vjerovatno će biti mnogo analiza vezanih za ovaj video.

Izvor: strogopovjerljivo.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti