Novo arhitektonsko čudo: Dubai pravi prašumu unutar novog luksuznog hotela

Ovo će biti prva prašuma napravljena unutar nekog objekta na svijetu. Prostirat će se na 7.000 kvadratnih metara u kompleksu Rosemont Hotel and Residence Dubai koji je u vlasništvu brenda Hilton.

rf1


Prvi gosti očekuju se 2018. godine, a hotelska zgrada bit će na 53 sprata. Imat će 448 sobe i 280 apartmana.

“Naš koncept za klijente je da napravio unikatnu destinaciju u Dubaiju i da napravimo projekat koji će biti destinacija za sebe, za svaku vrstu odmora i zabave unutar hotela”, rekao je DJ Armin, glavni arhitekta projekta.

rf2
Na projektu rade zajedno ZAS Architects Dubai i Kieferle&Partner. Armin je dodao kako se nadaju da će napraviti porodično-prijateljski prostor koji se može koristiti tokom cijele godine.

“Ovo nije hotel na plaži. Željeli smo da napravimo drugu vrstu vanjskog prostora u gradu i da potpuno integrišemo prirodu u to. Prašuma je bila rješenje. Stvorili smo tropsko okruženje s avanturističkim stazama, pješčanim plažama, bazenima, vodopadima, potokom i kafićem u prašumi”, rekao je Armin dodavši kako će biti napravljena i prahistorijska močvara inspirisana Jurskim parkom.

rf3
U prašumu će ugraditi posebne senzore za kišni sistem sa iskustvom od 360 stepeni koji će simulirati padanje kiše, a da niko ne bude mokar. Senzori će se pokretati tamo gdje budu ljudi.

rf4
Prašuma će se nalaziti na vrhu podija za zabavu koji spaja hotel i stambene tornjeve. Projekat je još u ranoj fazi, ali pretpostavlja se da će se i prašuma otvoriti kada i hotel.

rf6

Ono što će također privući pažnju gostima jeste bazen na vrhu hotela koji će biti sav u staklu i biti na samom rubu. Sve sobe će gledati na Zaljev i otvarat će se mobitelom.

rf7

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti