NLO FENOMENI: Jesu li vanzemaljci nakon korone nova globalna prijetnja?

Teorije zavjere su napravile puni krug – od nulte tačke Watergate ‘teorije’ zavjere proputovale su dug put do etikete i blaćenja istraživačkih novinara koji su preko noći postali opskurni paranoici da bi posljednjih godina isti ti autsajderi dobili priznanje

Prvo je David Icke zaslužio da ga citiraju isti oni koji su ga dojuče ismijavali (Epstein i jedan od krakova pedofilske hobotnice o kojima piše desetljećima), zatim su štreberski ufolozi zaslužili naslovnice, a sada su i ‘covidiote’ priznali kojekakvi štabovi i političari jer se otvorila opcija ‘bijega’ korone iz laboratorije, ona zbog koje su vam fact-check portali nedavno gasili profile.

David Icke blokiran i zbog Epsteina i zbog korone iz laboratorije i zbog vanzemaljaca

Epsteina ne bih ni spominjao da opet nije došao u medije. I to kako nego razvodom braka Billa Gatesa za koji je ni više ni manje zaslužan njihov prilično bizaran odnos. Netflix je čak zbog ugovora s Gatesom priču odbio i spomenuti u dokumentarcu o Epsteinu. A Icke je i zbog priča o koroni iz laboratorije i zbog teorija zavjera o ‘ekspertu za koronu, vakcine i još štošta’ Billu Gatesu uklonjen s društvenih mreža. Supruga svemoćnog Billa je sakrivala razvod jer nije željela narušiti suprugov imidž u ključnim trenucima za čovječanstvo. Ili možda prije za njega samoga. Je li se na svemu obogatio ili nije provjerite sami.

Naučnici i političari se čudom čude jer su NLO-i u većini slučajeva posmatrani na paušalan, senzacionalistički i neprofesionalan način. I sada bi željeli imati ekskluzivni autoritet nad temom. Kao da ga do sada i nisu imali – rekli bi ufolozi i teoretičari zavjere, zaslužni da ova priča uopšte nakon toliko vremena dobiva zaslužen kontekst. Na Zapadu ništa novo, pa tako ni u Kongresu Ekipa se čak do te mjere uozbiljila da je NLO/UFO preimenovala u NVF/UAP iliti neidentifikovani vazdušni fenomen. Američko ministarstvo odbrane preferira AAT – naprednu prijetnju u vazdušnom prostoru.

O svemu sam pričao s Giulianom Marinkovićem, po mom sudu vodećim svjetskim ufologom – pa detalje pogledajte u videu, kao i podcastu s Krešimirom Mišakom s kojim sam nekidan otvorio istu temu. Ukratko, snimci, fotografije i radarska telemetrija objekata koji odudaraju (fizika kretanja, oblik, pogon, radarska detekcija …) od svakodnevice sada se analiziraju od strane školovanog kadra. I više ne samo da nisu tabu tema već političke instance ozbiljno razmišljaju o mogućoj prijetnji. Ako to već ne rade desetljećima u što sumnjaju isti oni koje se danas pažljivo sluša, ufolozi i ljubitelji ‘Dosje X’ serijala. Vojno-obavještajni sektor mudro čeka razvoj situacije, mediji pumpaju priču, no naučnici polako mijenjaju paradigmu.

 

Jer sada to više nije pitanje vjerovanja već zapažanja. Pa se ‘je li’ pretvorilo u ‘kako’, prije nego ‘ko’ i ‘zašto’. UAP i AAT karakterišu naoko nasumični manevri, pogon koji omogućava nagle promjene smjera pod pravim uglovima, radarska nevidljivost (osim za radare s faznim snopovima), apsurdni machovi, autonomna (anti)gravitacija u unutrašnjosti … Sve to je potrebna tehnologija da bi nešto ovako moglo funkcionisati. Iako je opcija i da su u pitanju bespilotne letjelice nepoznate i naprednije tehnologije, sonde ili nešto treće. Establishment nam je doduše dopustio da ‘ozbiljno’ analiziramo samo američke incidente (vidi FLIR, GIMBAL i GOFAST videe na YouTubeu) – valjda jer su ruski, kineski, japanski ili evropski slučajevi manje ozbiljni – pa je teško napraviti ikakav zaključak. Zato je narod još jednom sve prepustio političarima koji će bolje od ufologa, naučnika i vojnika razlučiti istinu od laži. Ozbiljno od neozbiljnog. Stvarno od iluzije. Na Zapadu opet ništa novo, no barem s kokicama čekamo neko novo globalno ujedinjenje ili haos. Jesu li vanzemaljci nova korona vidjet ćemo uskoro, a takvo novo normalno bilo bi i zanimljivije od starog. Teoretičari zavjere opet su došli na svoje.

Izvor: blog.vecernji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti