DNK testovi otkrili čudne nalaze: Mumija iz Perua nije ljudsko biće?

Nakon izlaganja rezultata DNK testova misterioznih “mumija iz Nazce”, britanski istraživač kaže da bi misteriozna mumija sa tri prsta, tzv. ‘Maria’, koja je otkrivena u Peruu, “mogla da bude nova vrsta ljudskog bića”.

Rezultati testova i istraživanja pokazuju da bi tijelo moglo da bude staro oko 1.800 godina. Mumija je slična ljudima u procentu od 98,5%, a 1,5% ostaje nepoznato.

“Možemo da potvrdimo kako imamo dokaze da je tijelo mumije Marije nevjerovatno otkriće, koje bi nas moglo navesti da zauvijek promijenimo naše istorijske knjige. Biće to najvažnije otkriće 21. vijeka!”

Za razliku od ostalih tijela, Maria je bila mnogo krupnija, imala je sve organe, kao i ostatke prstiju ruku i nogu. Tijela su dostavljena Institutu Inkarri u Kuscu, Peru, u aprilu 2017.

Institut istražuje arheološka otkrića vezana za civilizaciju Inka. Thierry Jamin, predsjednik Instituta Inkarri, vjeruje da je mumija Maria mogla biti “hibridna vrsta”, nešto između ljudske i vanzemaljske rase.

Steve i istražitelj Barr Fitzgerald su u julu prošle godine odletjeli u tu južnoameričku zemlju u posjetu: tokom svog putovanja odvedeni su na tajno mjesto u visokim Andima da vide tijela različitih veličina; posmatrali su predmetna tijela rendgenskim zracima.

“Naši naučnici i profesori iz laboratorije u Šri Lanci potvrđuju da mumija Maria ima veoma neobičan DNK, jer nije ljudski. Podudara se sa primatima u 98,5%, (kao ljudi) dok 1,5% ostaje nepoznato. Takođe, ima veliku mutaciju u svojim genima koja se ne može identifikovati ni u jednoj poznatoj bolesti.”

Maria bi mogla da bude novi oblik čovjeka, iznenađujuće naučno otkriće koje bi moglo biti izgubljeno u svijetu zbog ljudske pohlepe.

Steve i Barry se očajnički trude da mumija Maria bude predata peruanskoj vladi. “Bili smo u komunikaciji sa gradonačelnikom Nazce, koji želi da se tijelo stavi u muzej, u Nazci.

Vlasti nastavljaju potragu za tijelima i čak su razvile radnu grupu. Očuvanje ovih tijela je izuzetno važno pošto se brzo degenerišu.

Pored toga, postoji druga strana koja pokušava da uvjeri širu javnost da sva tijela predstavljaju pretke živih reptila i hibridnih vanzemaljaca.

“Ovo jednostavno nije tačno i mora se prestati s time. Laboratorijski izvještaji drugih zainteresovanih strana su upitni, a takođe i akreditacije uključenih ljekara. Izvanredno otkriće u DNK mumije Marie zaslužuje maksimalnu akademsku pažnju i ništa manje od toga.”

Ipak ostaje nejasno kako je moguće da na današnjem stepenu nauke niko ne zna da odgovori odakle potiču neljudski geni iz mumije.

Šta kažu ruski naučnici?

Ruski istraživači koji proučavaju mumiju sa tri prsta pronađenu u peruanskoj grobnici tvrde da ta figura nije ljudska.

Istraživači iz St. Peterburga kažu da Marja, mumija iz 5. vijeka, ima drugačiju anatomsku strukturu od ljudi.

Maria je bila samo jedna od šest mumija pronađenih u grobnici u Nazci, gradu u južnom Peruu. Otkriveno je i dijete od devet mjeseci po imenu Vavita i četiri muške mumije.

Profesor Konstantin Korotkov sa Ruskog nacionalnog istraživačkog univerziteta rekao je novinskoj agenciji Sputnjik: “Svaka od mumija ima dvije ruke, dvije noge, glavu, par očiju i usta.”

“Tkivo ima biološku prirodu i njegov hemijski sastav je ukazivao na to da se radi o ljudima. Njihova DNK sadrži 23 para hromozoma, baš kao i naša. Sva četiri su muškarci, svaki sa I-hromozomom. Izgledaju kao ljudi, ali nisu. Njihova anatomska struktura je drugačija.”

Naučnici tvrde da su Marijina rebra neobičnog zaobljenog oblika sa nekim kostima koje su polukružne. Njena glava se takođe izdužuje pozadi.

Dr Korotkov je rekao: “Maria i Vavita su mogle biti predstavnici određene rase koja je vjerovatno dostigla fazu napredovanja mnogo ranije nego mi. Možda hiljadama godina ranije.”

Takođe je tvrdio da su neke činjenice na mumijama mogle ukazivati na vanzemaljsko porijeklo, što je izazvalo kritike drugih istraživača na tom polju.

Svjetski kongres za proučavanje mumija opisao je pronalazak kao prevaru, označivši ga kao “neodgovornu organizovanu kampanju dezinformacija”.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti