Nekad najljepša manekenka Jugoslavije: Žena kojoj je posvećena kultna pjesma ‘Ostani đubre do kraja’

Prekinula vezu jer nikad nije mogla u potpunosti vjerovati Bori Čorbi

Biljana Nevajda bila je jedna od najljepših manekenki u Jugoslaviji. Plavokosa ljepotica kao model sedamdesetih radila je punom parom i bila jedna od najpopularnijih djevojaka u zemlji.

Popularnost i ljepota odvele su je do najvećih zvijezda u Jugi, a čim ju je upoznao, Bora Đorđević, frontmen grupe “Riblja čorba” fatalno se zaljubio u nju.

Zanosna plavuša je ipak brzo prekinula njihovu vezu jer mu, kako kaže, nikad nije mogla u potpunosti vjerovati.

Nakon prekida započela je vezu s jednim Sarajlijom te se zbog njega iz Beograda preselila u Sarajevo. Tada je nastala kultna pjesma “Ostani đubre do kraja” koju je Biljana čula prije nego što ju je “Riblja čorba” objavila na albumu Kost u grlu 1979. godine.

– Bila je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem ga vidjeti, kad tamo… Baš kao u pjesmi: ‘Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’ (smijeh). Sjednemo za sto i on mi onako u dahu iz svoje čuvene bilježnice u koju je pisao stihove pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’

– U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se svidjela pjesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala”, rekla je Biljana.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti