NBA ZVIJEZDA DOTAKLA DNO: Igrao je s LeBronom, pisalo se i da je u vezi s njegovom majkom, a sada je procurio video koji je zgrozio Ameriku

Od milionera postao beskućnik koji je spavao u kamionetu

dw1

Delonte West (36) odigrao je gotovo 500 utakmica u NBA Ligi. Boston Celtics, Setatle Supersonics, Cleveland Cavaliers  i Dallas Mavericks su klubovi za koje je igrao.

NBA karijeru započeo je 2004., zaradio je 14 miliona eura, ali je do 2012. ostao bez svega. West je vjerovatno bio prvi aktivni NBA košarkaš koji je tokom sezone postao beskućnik. Zbog spleta nesretnih okolnosti dio sezone spavao je u svlačionici i svom automobilu.

Tokom 2009. godine, dok se vozio na svom motociklu policija ga je zaustavila u blizini njegova doma u Marylandu te u kutiji za gitaru pronašla oružje. Pištolji Beretta, Magnum 357 i Remington 870 bili su, čini se, loše sakriveni, a nakon priznanja krivnje, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu, bio je pod elektronskim nadzorom, te primoran na pohađanje savjetovanja tokom uslovne kazne.

Bipolarni poremećaj

Uz to, nakon samo četiri mjeseca, West se suočio s razvodom braka, a za veliki dio problema košarkaš je izgovor nalazio u bipolarnom poremećaju uslijed kojeg često mijenja raspoloženja i pada u depresiju.

“Posmatrao sam kako mi promiču dobri ugovori, kako gubim dodatke i bonuse, rasli su sudski troškovi, skupi advokati su uzeli svoje, a potom i bivša supruga. Malo pomalo, potrošio sam svu ušteđevinu. Bio sam prisiljen prodati sva vozila, nakit i praktički sve što sam posjedovao izuzev kuće i odjeće koju sam imao na sebi”, obrazložio je West u opširnom razgovoru za Dallas Morning News prije osam godina.

Pao je toliko nisko da je tokom lockouta radio u jednoj trgovini namještajem u Marylandu. Nakon pristupanju Mavericksima klub mu je osigurao hotelsku sobu za vrijeme treniranja s ekipom, međutim nakon početka sezone, pravila salary capa onemogućila su Dallasu da mu i dalje plaća smještaj.

Pokušao je iznajmiti stan u blizini dvorane, ali zbog visokih cijena ili svojih problema sa zakonom u prošlosti to mu nije pošlo za rukom. Kada su Mavericski igrali na gostovanjima odsjeo bi u hotelu s momčadi, no po povratku u Dallas bio je prisiljen spavati u American Airlines Centeru ili u garaži dvorane u vlastitom kamionetu.

Cuban mu pomogao

“Kada je vlasnik kluba, gospodin Cuban, saznao za moju situaciju, obavio je par telefonskih poziva i pronašao mi smještaj”, rekao je svojevremeno West koji je tada u Dallasu imao plaću 854.389 dolara po sezoni, te tri specijalista koji su mu pomagali s bipolarnim poremećajem.

West je takođe tada progovorio o navodnoj ljubavnoj aferi s majkom nekadašnjeg suigrača LeBrona Jamesa, Glorijom, iz vremena kada su obojica igrala za Cleveland.

“Kao prvo, ništa se nije dogodilo i ne znam od kuda takve informacije. Strašno je što su mediji učinili toj ženi, a da se ne govori kakva dobacivanja u svezi s tim doživljavam gdje god igram. Kakvu to poruku šaljemo mladima kada se ismijavamo s takvim stvarima i teškim ličnim uvredama?”, zapitao se tada West.

Osam godina od tog intervjua i pet godina nakon završetka karijere West je dotaknuo novo dno. Nedavno je na internetu procurio video u kome se vidi da je pretučen.

Američka javnost šokirana je životnim putem ove nekadašnje košarkaške zvijezde. Godinama je doslovno, prosjak, a mnogi traže od NBA da pomogne bivšem igraču.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti