NBA tim potpisao ugovor s dječakom koji se bori protiv raka (VIDEO)

6. oktobra ove godine, Utah Jazz je potpisao jednodnevni ugovor sa njihovim najmlađim igračem ikada!

On je 5-godišnji JP Gibson, kome je 2013. dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. JP je potpisao ugovor s Jazzerima, obukao svoj dres i bio na klupi kao i drugi igrači tokom revijalne utakmice kojom je najavljena nova sezona.

JP-a i njegovu porodicu su ugostili Utah Jazz i fotograf Jon Diaz koji je saradnik na projektu “Sve je moguće”. Ovaj projekat između ostalog objavljuje slikovnice sa djecom koja se bore s rakom u kojim oni pričaju o svojim snovima i željama.

JP je čak dobio priliku i zaigrati za svoj tim. Ušao je u igru, primio dodavanje, malo driblao i uz pomoć svojih suigrača i zakucao.

JP prati skoro sve sportove, ali košarka je definitivno njegov omiljeni,” kaže njegova majka, Megan Gibson. Kad mu je bilo tek nešto više od godinu dana, sjedio je s mojim mužem Josh-om i gledao utakmice. Počeo je čak i insistirati da svake večeri prije spavanja obavezno šutira na svoj mali koš, a tada mu je bilo samo 15 mjeseci. On već zna da mora imati šest godina kako bi mogao zaigrati za najmlađu selekciju Utah-a – Junior Jazz, ali on nas podsjeća cijelo vrijeme da on ne želi čekati da napuni šestu godinu.

gibson1

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti