Ljudska dobrota koja topi srce: Evo šta je ovaj konobar učinio …

Alex Ruiz, 22-godišnji konobar iz Georgie, na društvenim je mrežama izazvao oduševljenje. Naime, na molbu muškarca bez ruku, Alex mu je nesebično pomogao pojesti ručak.

alex

Mladi je konobar sjedio s gostom više od trideset minuta, strpljivo ga hraneći. Mušterije su bile vidno dirnute i oduševljene, gledajući ovaj živi primjer ljudske dobrote u današnjem svijetu.

Sve to snimio je, a potom i objavio na Facebooku Reginald Wiedener , inače redovna mušterija Cinco de Mayo restorana u Georgiji (SAD), gdje se odigrala cijela situacija.

– Alex je cijelo vrijeme imao osmijeh na licu. Nije se žalio u vezi toga što radi, izgledalo je kao da mu je zaista stalo. – otkrio je Reginald CBS-u te dodao:

– Ovo me duboko dirnulo u srce. Još uvijek postoje dobri ljudi na svijetu .

Alexova kolegica i kćer vlasnika restorana, Crystal Figueroa komentarisala je kako nije iznenađena ovom gestom mladog konobara. On je, prema njenim riječima, dobar i uvijek pristojan.

– Činjenica da je samo došao i pomogao nepoznatom muškarcu da pojede svoj obrok, govori sve potrebno – rekla je Crystal.

Ova je dirljiva priča na društvenim mrežama podijeljena gotovo 900 puta , a na cijelu situaciju,Alex je rekao kako je samo radio ono što smatra ispravnim te kako je uistinu sretan zbog učinjenog.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti