Naučnici u meksički Kongres donijeli “tijela vanzemaljaca” i poručili – javnost ima pravo znati?!

Par navodnih ‘leševa vanzemaljaca, starih oko 1.000 godina’ predstavljeno je na službenom događaju u prostorijama meksičkog parlamenta …

“Tijela” je tokom saslušanja u Kongresu u Mexico Cityju predstavio novinar i ufolog Jaime Maussan, koji tvrdi da ih je analizirao Autonomni nacionalni univerzitet Meksika (UNAM), gdje su naučnici ustanovili starost izdvajanjem DNK i korištenjem radiokarbonskog datiranja.

Maussan, govoreći pod zakletvom na saslušanju u kongresu, rekao je: “Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije … Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatomeja [algi], a kasnije su fosilizovani.”

Dva mumificirana leša bila su izložena u kutijama s prozorima, a dopremljena su iz Cusca u Peruu.

Događaju su takođe prisustvovali brojni meksički naučnici i Ryan Graces, bivši pilot američke mornarice i izvršni direktor organizacije Americans for Safe Aerospace. Profesor Avi Loeb, direktor Harvardskog odjela za astronomiju i autor teorije Ouymuamua, pridružio se raspravi putem video veze, pozivajući meksičku vladu da dopusti svojim naučnicima da dalje proučavaju tu stvar.

Maussan je kazao: “Javnost ima pravo znati o neljudskoj tehnologiji i neljudskim entitetima. Govorimo o temi koja spaja čovječanstvo, a ne razdvaja. Nismo sami u ovom ogromnom svemiru, trebali bismo prihvatiti ovu stvarnost.”

Nakon što su se snimci bizarnih primjeraka pojavili na internetu, mnogi su ljudi bili potpuno zbunjeni.

Jedna je osoba twitala: “Ovo je vrhunac ljudske znatiželje. Nema više ništa za vidjeti.” Neko drugi je, pak, mudro dodao: “Stvari eskaliraju prilično brzo. Pretpostavljam da je pitanje koje muči mnoge: zašto sada?”

Bio je ovo veliki mjesec za one koji vjeruju u vanzemaljce i susrete četvrte vrste: Pentagon je prije nekoliko sedmica objavio tajne slike i videozapise NLO-a, kao dio web stranice ‘sve na jednom mjestu’ koju je američka vlada pokrenula o neobjašnjivom fenomenu.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti