Momak i djevojka otvorenog šibera prolazili kroz tunele kod Višegrada, a onda se desilo nešto strašno …

Kad sam bila klinka često sam sa sestrom sama putovala na more, i, naravno, uvijek smo prolazile kroz Višegrad. A na tom dijelu puta ima mnogo tunela …

tunel4

Jeziva ispovijest Draginje (26) iz Pančeva u Srbiji govori o zastrašujućoj priči koju je čula kao dijete:

“Kad sam bila klinka, devedesetih, često sam sa sestrom sama putovala na more, u Herceg Novi, išle smo prvo kod bake u BiH. I, naravno, uvijek smo prolazile kroz Višegrad, jednostavno bez toga se nije moglo.

A na tom dijelu puta ima mnogo tunela. I jedne godine, ne mogu da se sjetim kada, išli smo kroz tunel ali tad su odmah pozatvarali šibere na autobusu.

Momak koji je to uradio, ispričao je najjeziviju priču za koju ni dan-danas ne znam je li istinita. Tačnije, navodno, tih devedesetih godina tuda su se vozili mladi par, momak i djevojka.

Bilo je vruće, imali su otvoren šiber. Na ulazu u jedan tunel, na njih dvoje u kola je palo klupko zmija.

U brzini nisu mogli da reaguju, ujedale su i njega i nju. Ubrzo je izgubio kontrolu nad autom i slupali su se.

Ova priča nas je sve naježila, a od tada smo svaki put kad smo putovale kolima morale smo da zatvaramo šiber. I najgore, tad su i naši rođaci znali za to.

Nije bilo interneta onda, vijesti su bile samo po novinama, a mi, djeca, smo slušali usmeno šta se desilo kad bi odrasli pričali.

Nikad to neću zaboraviti, probala sam da izguglam, da saznam je li istina, ali nema nigdje nikakve informacije. Voljela bih kad bi ljudi iz Višegrada pročitali ovo i rekli da li su čuli za tu legendu ili je stvarno to istina …”, poručila je Draginja.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti