Mnogi su stradali zbog ujeda stršljena, a malo ko zna da oni od ovoga ostaju na licu mjesta nepomični!

Invazija stršljena predstavlja poseban problem a ne treba napominjati koliko su opasni. Mešutim, jedan čovjek iz Srbije je pronašao siguran način koji će riješiti problem.

strsljen

Odlučio je pomoći svima koji se bore sa najezdom ovih ali i nekih drugih insekata pa je osmislio jako praktičan recept koji će olakšati borbu sa ovim napastima, čiji ubod je jako opasan, a nekada može da bude i smrtonosan.

On je napravio magičnu supstancu, a u sopstvenom dvorištu i bašti se sada mnogo bezbjednije osjeća, jer zna da je doprinio tome da njegova djeca u svakoj igri budu sigurnija.

Ono što trebate da uradite je slijedeće:

Na plastične boce zalijepite samo dvije stvari koje djeluju u kombinaciji ubitačno na ove leteće napasti: to je lijepak za hvatanje miševa, kao i komadiće nekog voća (pokušao je i sa sokom i bilo je jako efikasno).

Mreža je najbolja zaštita

Mreža na prozoru je veoma korisna jer spriječava ulazak ne samo komaraca i muha nego i skakavaca kojih se inače teško riješiti jer su mali i brzi.

Roštilj bez komaraca

Želite li spriječiti da vas komarci gnjave dok roštiljate na otvorenom, samo bacite na ugljen grančicu ružmarina ili kadulje. Miris tih aromatičnih gorućih biljaka odbiće dosadne krvopije.

Paprena metvica tjera sve štetočine

Pomiještajte 30 ml ulja paprene metvice sa 1 litrom destilovane vode, naspite je u posudu sa prskalicom i poprskajte sve kuhinjske površine.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti