Misteriozni snimak iz Černobila: STVORENJE neobjašnjivog oblika utjeralo strah u kosti (VIDEO)

Jedna radoznala djevojka, čije ime nam nije poznato, otišla je u Černobil u namjeri da razbije brojne mitove oko radijacije u tom mjestu.

cerno

Ona je prije toga izjavila da za nju ne postoji višak štetnog zračenja ili previše riskantan izlet. Prije više od sedam godina s radošću je pričala o analizi tiroidne žlijezde zbog koje su joj doktori ubrizgali radioaktivni tenecijum.

“Ja sam radioaktivna žena i baš mi je zabavno”, napisala je ona u opisu videa na YouTube.

Ona je u svom videu pokazala kako hoda na od pet kilometara od nuklearke gdje se desila najveća nuklearna katastrofa ikada na planeti dok u ruci nosi aparat za mjerenje radijacije. U pozadini se vidi nuklearna elekrana čije je jezgro eksplodiralo, ali u toku videa može se primijetiti nešto čudno kako se pomjera, ali niko ne može da dokuči o čemu se radi.

Stvorenje neobjašnjivog oblika se pojavilo, ali je pokušavalo da se sakrije.

Nije poznato ni da li je autorica snimka ovako nešto primijetila, ali ostaje da pogledate i uvjerite se.

Pogledajte snimak, a na tačno 1:09 obratite pažnju.

Podsjećamo, černobilska katastrofa dogodila se 26. aprila 1986. godine u nuklearnoj elektrani Černobil. U eksploziji i požaru ispuštene su velike količine radioaktivnih elemenata u atmosferu, koja se proširila na veći dio zapadnog SSSR-a i Evrope. Černobilska katastrofa je bila razlog za 53 direktne smrti i bezbroj hroničnih bolesti.

Prema izveštajima, tehničari su vršili eksperimentalno isključivanje kada je neočekivani udar energije izazvao pucanje zaštitne posude i eksploziju zgrade. Igor Gramotkin, bivši direktor Černobilske elektrane, tvrdio je da će trebati 20.000 godina da bi područje 19 kilometara udaljeno od Černobila bilo pogodno za ljudsko stanovanje.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti