Misterija japanskog kamena smrti: Ko mu se približi – umire! (VIDEO)

U blizini popularnog termalnog izvora Nasu u japanskoj prefekturi Tochigi nalazi se jedna od najvećih misterija Japana, kamen koji donosi smrt. Naime, legenda kaže da svi koji dođu u kontakt s njim – umru

tochigi

Lokalno stanovništvo je prestrašeno ovom neobičnom pojavom, pošto postoji vjerovanje kako ga proganja duh predivne žene po imenu Tamamo no Mae.

Tamamo no Mae je poznato ime u japanskom folkloru čije se porijeklo vezuje za kitsune, odnosno lisice. Japanci, naime, vjeruju da su ovo vrlo inteligentne i lukave životinje koje imaju mogućnost mijenjanja oblika, prenosi portal Punkufer.

Legenda kaže kako se kitsune transformisala u lijepu ženu sredinom 12. vijeka kako bi zavela japanskog cara. Tamamo-no-Mae je postala careva ljubavnica, te je prouzrokovala propast dinastije Šang, ali i prouzrokovala smrt na hiljade muškaraca u drevnom indijskom kraljevstvu po imenu Magada.

Kad je razotkriven njen pravi identitet, vojska je otjerala u Nasu. Ali, tu se njena priča nije završila. Iz lijepe žene, Tamamo no Mae se transformisala u ubojiti kamen po imenu Sešōseki, koji je oduzimao život svima koji su mu se približili.

Približavanje kamenu i danas je zabranjeno. Međutim, objašnjenje za takvu zabranu je vrlo jednostavno. Područje na kojem se kamen nalazi je poznato po jakoj vulkanskoj aktivnosti i proizvodnji otrovnih gasova koji mogu našteti zdravlju čovjeka.

Iako su otrovni gasovi vjerovatniji razlog za mnoge smrti na ovom području u prošlosti, lokalno stanovništvo je izgradilo oltar Sešoseki za svaki slučaj kako bi pokušali da smire duh lijepe, ali smrtonosne Tamamo no Mae.

Izvor: balkanplus.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti