MISTERIJA ILI NEPOTVRĐENA ISTINA: Da li su drevni narodi imali međusobnu interkontinentalnu interakciju?

Kakve su šanse da su bezbrojna antička nalazišta širom svijeta nasumično povezana? Šta ako među ovim strukturama postoji sakriveni zbunjujući obrazac?

Prva stvar koja nam pada na pamet je, kako su drevne kulture postavljale brojna antička nalazišta sa takvom preciznošću? Zašto su ih tako postavili? Kakvu su vrstu tehnologije koristili, i da li je moguće da su drevne mape, kao što je kartografija Piri Reisa – ili mape koje je koristio da je napravi – pomogle drevnim kulturama da dobiju osjećaj orijentacije na Zemlji?

Šta ako su u davnim vremenima, hiljadama godina prije, drevni narodi već znali tačnu veličinu i oblik Zemlje? Šta ako su u dalekoj prošlosti drevne kulture poput drevnih Egipćana, Inka – ili čak i kulture prije Inka – imale način komunikacije, pa možda čak i trgovinu?

“Dokaz” interkontinentalne trgovine hiljadama godina prije se može naći u brojnim današnjim arheološkim otkrićima.

Članak postavljen na Ancient Orgins povlači brojna pitanja što se toga tiče.

Članak pod nazivom “Da li su drevni Egipćani trgovali nikotinom i kokainom sa Novim svijetom?” povlači brojna pitanja koja su više nego fascinantna.

U članku se navodi da je njemačka naučnica dr Svetla Balabanova proučavala mumificirane ostatke dame Henut Taui-a, članice vladajuće klase, kada je došla do iznenađujućeg otkrića – mumija je sadržala tragove nikotina i kokaina.

S obzirom na činjenicu da su se biljke duhana i koke u to vrijeme mogle naći samo u Americi, postavlja se pitanje kako su egipatske mumije završile sa tragovima egzotičnih biljaka u svom sistemu?

Šta ako je nekoliko drevnih kultura ostvarilo interkontinentalna putovanja prije nego što pisana istorija ukazuje?

Kada uzmemo u obzir tu opciju, postaje realna mogućnost da su, na neki način, drevni narodi tačno znali gdje se nalaze Evropa, Amerika, Afrika i Azija. To im je omogućilo da strateški postave drevna nalazišta širom svijeta, stvarajući zbunjujuću vezu koju vidimo danas.

Ovi dokumentarci povlače brojna pitanja koja osporavaju nekoliko aspekata današnje istorije i arheologije.

Možda su, hiljadama godina prije, drevne kulture širom svijeta bile mnogo naprednije nego što smo mi spremni da priznamo.

Druga stvar je, zašto su skoro sve drevne kulture gradile piramide?

I zašto je toliko piramida širom svijeta sličnog dizajna?

Kao da su drevni graditelji piramida u Africi, Americi i Aziji pratili sličan “plan” hiljadama godina prije, što je dovelo do fascinantnih sličnosti među piramidama.

Ovo su samo neka od pitanja koja se javljaju nakon gledanja ovih dokumentaraca. Šta ako u istoriji postoji još toga što nam nije rečeno? Šta ako su drevne kulture širom svijeta imale mnogo sličnosti koje su do danas ostale neprimjećene? A šta ako drevna “matična civilizacija” prethodi civilizacijama kao što su drevni Egipćani, Asteci, Maje itd.?

Možda, na kraju krajeva, postoji skriveni Drevni kod ugrađen u strukture širom svijeta.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti