Milionska pljačka na kraljevskom vjenčanju u Parizu : Kako su to samo dobro osmislili

Amira Al-Tavel, princeza Saudijske Arabije (34), se udala  za milijardera i sunarodnjaka Butija al-Muhairija (39), 9. septembra na jednoj  tajnoj i raskošnoj ceremoniji u Parizu.

vjen1

Vjenčanje je prilično zasjenila prijava kako je (neimenovana) princeza (možda upravo princeza Amira) ostala bez milion dolara vrijednog nakita. Tvrdi  se da je ukraden iz hotela “Ritz” tokom vikenda u kojem se održalo tajno vjenčanje.

Slučaj je još uvijek pod istragom, a prijavljen je dan nakon vjenčanja. Otkrili su  da se nakit nije nalazio u sefu u sobi, ali nije bilo znakova provale, javlja policija. Ovo je već druga krađa nakita iz ovog istog hotela u 2018. godini, a iz “Ritza” odbijaju da komentarišu slučajeve.

vjen2

Tako malo detalja objavljeno je oko tajnog vjenčanja, a fotografisanje je bilo zabranjeno. Održano je u dvorcu “Château de Vaux-le-Vicomte”, u samoj blizini Pariza, mjestu gdje se održalo i jedno drugo, inače najskuplje vjenčanje ikada. Bila je to  ceremonija između londonskog bankara Amita Batia i Vaniše Mital, kćerke indijskog magnata čelika Lakšmija Mitala koštala oko 60 miliona dolara.

Ne zna se kako je zapravo izgledalo na zabavi saudijske princeze, ali su objavljene fotografije onog što se događalo van samog objekta – bilo je 20 bijelih konja koji su čekali goste pored plavog tepiha. Inače, gosti koji su prisustvovali njihovom vjenčanju morali su potpisati izjavu o tajnosti.

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti