Michael Packard: PROGUTAO ga je kit a preživio je da ispriča nemoguću ispovijest

Nakon minute, kit ga je ispljunuo nazad u okean

Razmišljao je o svojim sinovima

Packard je proveo gotovo minutu u grbavom kitu. Kaže da mu je prva pomisao bila kako ga je uhvatila velika bijela ajkula: “Pomislio sam, to je to, umrijet ću”.

Razmišljao je, kaže, samo o svojim sinovima, koji imaju 12 i 15 godina. No, onda je shvatio da ne osjeća kitove zube te se počeo komešati i osjetio je da kit u neugodi maše glavom. Nakon minute, ispljunuo ga je natrag u okean. “Vidio sam svjetlo i kit je počeo mahati glavom i onda sam bio vani, u vodi”, kaže Packard.

Objasnio je kako nije mogao vjerovati da je izašao živ iz te situacije. Josiah Mayo, Packardov kolega, vidio je špricanje vode kada je kit izašao na površinu i izbacio Packarda. Izbavio ga je iz mora i odvezao u bolnicu, gdje su mu doktori ustanovili oštećenja mekanog tkiva na nozi, no uspješno se oporavio.

Stručnjaci smatraju da je kit vjerovatno bio mlad i da je slučajno progutao Packarda dok je lovio male ribe.

“Sudeći po onome što se dogodilo, to je sigurno bila greška od strane grbavog kita”, komentarisala je Jooke Robins iz Centra za obalne studije u Provincetownu.

Rekla je da kitovi nisu agresivne životinje, posebno prema ljudima. Dodala je da nikad nije čula da se ovakvo nešto dogodilo i da se puno stvari trebalo poklopiti da se nađete na putu kita koji traži hranu.

Izvor: rtl.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti