MATERAZZI KONAČNO OTKRIO ŠTA JE REKAO ZIDANEU: Sada je skroz jasno zašto ga je Zizou nokautirao glavom!

Nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine više se pričalo o incidentu Marca Materazzija i Zinedinea Zidanea, nego o samoj utakmici i pobjedniku.

zizou

Francuska, koju je na terenu predvodio sadašnji trener Real Madrida, igrala je protiv Italije u finalu i rezultat je bio 1:1, kakve li ironije, upravo pogocima Materazzija i Zidanea.

Pet minuta po nastavku drugog produžetka, Zidane je glavom udario Materazzija u prsa, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Italija je na kraju poslije penala slavila sa 5:3 za prvi trofej prvaka svijeta nakon 1982.

Dugo se šuškalo da je nekadašnji defanzivac Intera uvrijedio Zidaneovu porodicu, ali je i tvrdio da ne bi nikad spomenuo Zidaneovu majku, jer je njegova preminula kada je imao samo 15 godina.

Ali, defanzivac je potvrdio da je rekao nešto o Zidaneovoj sestri što je isprovociralo Francuza i izbacilo ga iz takta.

“Moje riječi su bile glupe, ali nisu zaslužile takvu reakciju. U bilo kojem komšiluku u Rimu, Napulju, Torinu, Milanu čujem mnogo ozbiljnije reakcije.

“Spomenuo sam njegovu sestru, a ne majku, kao što sam čitao u novinama. Moja majka je preminula kada sam bio tinejdžer i nikada ne bih uvrijedio njegovu.”

Ovaj trenutak je postao jedan od najčuvenijih u historiji fudbala, posebno jer je jedan od najvećih igrača svoje generacije završio karijeru osramoćen.

Izvor: sport.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti