Mačka u Francuskoj dobila je koronu, no uspjela je preživjeti

Devetogodišnja mačka jedini je poznati slučaj kućnog ljubimca u Francuskoj koji se zarazio virusom. I u cijelome svijetu je poznato tek nekoliko takvih slučajeva

Papille zadovoljno prede dok je vlasnik češka po leđima i glavi, dlaka joj je sjajna a oči prodorno zelene – vratila se u ‘staro normalno’ nakon što se oporavila od Covida-19.

Devetogodišnja mačka jedini je poznati slučaj kućnog ljubimca u Francuskoj koji se zarazio virusom. I u cijelome svijetu je poznato tek nekoliko takvih slučajeva. Najvjerojatniji izvor infekcije su njezini vlasnici, i sami oboljeli od te bolesti.

– Nismo znali što s njome nije u redu – rekao je Papillein vlasnik Brian.

– Majci je bilo čudno što ima iste simptome kao ljudi: umor, kašalj i slabost. Rekli smo da je vjerojatno Covid-19. Teško, ali moguće.

Intuicija im se na kraju pokazala ispravnom.

Brian (24) prvi je imao simptome krajem marta. Taj radnik u petrohemijskoj tvornici bio je u samoizolaciji kod kuće gdje živi s roditeljima. Nekoliko dana kasnije njegova majka Florence dobila je visoku temperaturu i osjećala se iscrpljeno.

Na testiranju je bila pozitivna. Dok je Florence ležala u krevetu, Papille bi se priljubila uz nju, kaže Brian. Naposljetku je i mačka oboljela.

– Nije mogla stajati na nogama, kad bi je zvali uopće nije reagirala. Jedva je dizala glavu – prepričava Brian.

– Mi smo joj prenijeli virus.

Papille je testirana na veterinarskom fakultetu u južnom dijelu Pariza.

– Prijenos s ljudi na životinje nije nemoguć, ali je jako rijedak – rekao je znanstveni direktor fakulteta Renaud Tissier.

– Nismo zabilježili nijedan slučaj u kojem su životinje zarazile ljude.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti