Lusteri izrađeni u BiH se prodaju i na Manhattnu!

Bakarni lusteri izrađeni u Bosni i Hercegovini od nedavno se mogu kupiti u New Yorku. Ovom prodoru bh. proizvoda na tržište SAD doprinio je Bruce Gillardi, saradnik USAID Sida FIRMA projekta i bizinismen iz New Yorka koji već nekoliko godina živi u Sarajevu i radi na povezivanju zanatlija iz BiH sa njujorškim trgovcima i dizajnerima.

Bakarni luster, širok 23 cm i dug 25,5 cm, izrađuje se tako što se listovi bakra savijaju oko drvenih kalupa laganim udarcima čekića, a zatim se spinuju na tokarskom stroju da bi dobili savršeno sferičan oblik.

Michele Varian je i vlasnica prestižne, istoimene dizajnerske prodavnice na Manhattnu u kojoj se odnedavno ovi lusteri nalaze u prodaji. Time su se made in Bosnia proizvodi našli rame uz rame sa ostalim dizajnerskim proizvodima Michele Varian i drugih svjetskih dizajnera; u ponudi ima dosta artikala od nakita, posuđa, dekorativnog tekstila i ostalog pokućstva.

Prema riječima Bucea Gillardija očekuje se da će svoj put na prestižno tržište New Yorka u narednom periodu naći i neki drugi zanatlijski proizvodi izrađeni u BiH.

Integralni članak pročitajte na: http://radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti