LOPOVI IMAJU NOVI TRIK! Ako primijetite flašicu na točku OVO VAM SPREMAJU

Trka između policije i kriminalaca koji plačkaju vozače i kradu automobile traje već decenijama, a ako je suditi po domišljatosti kradljivaca i riješenosti predstavnika zakona da im stanu na put, trajaće još dugo.

novitrik

Kada se uzme u obzir vrijeme u kojem živimo, svi odmah pomisle da se u tom nadmetanju koriste sofisticirane tehnologije i hakeri koji putem računara otključavaju superautomobile.

Međutim, stvari nisu uvijek tako komplikovane, a najnoviji trik na koji policija upozorava dokazuje da je da kradljivcima često dovoljno malo domišljatosti i rekvizit koji se može kupiti na svakoj trafici.

Naime, pljačkaši stave praznu plastičnu flašicu na desni točak, gdje je vozač ne može vidjeti, a onda čekaju. Kada upali vozilo i krene, začuje neobičnu buku koja dolazi od drobljenja flašice.

Kako ne znaju o čemu se radi, prvi instinkt je da izađe iz automobila i da pogleda šta se dešava. U tom trenutku, lopovi nastavljaju sa realizacijom svog plana.

Dok vozač pregleda svoje vozilo, lopov ima pristup otključanom automobilu, može uzeti vrijedne stvari iz njega ili ako vozač ostavi ključeve unutra, krade i automobil.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti