Kako brzo napuniti mobitel?

Ovdje je nekoliko savjeta kako najbrže napuniti vaš pametni telefon, a vrijede i za Androide i za iPhone

Phone charging with energy bank. Depth of field on Power bank

Punjenje pametnog telefona neki pretvaraju u pravu nauku, dok drugi mirno uključe mobitel na punjač i zaborave par sati da ga uopšte imaju. Ove druge članak neće zanimati, no prvima možemo pomoći …

Ovdje je nekoliko savjeta kako najbrže napuniti vaš pametni telefon, a vrijede i za Androide i za iPhone.

Aktivirajte način rada u avionu – što manje toga vaš pametni telefon mora raditi dok ga punite, to će se brže napuniti. Ovaj način rada blokira sve oblike bežičnog spajanja na mobitelu, pa ne može na njih trošiti energiju.

Isključite nepotrebne funkcije – bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC … Ako bilo šta od toga ne trebate neposredno dok punite bateriju, isključite te funkcije. Takođe, zaustavite automatsko stvaranje sigurnosnih kopija (backupova) i nadogradnje za aplikacije iz Googleove trgovine Play.

Isključite telefon – najbrže ćete napuniti pametni telefon ako ga potpuno isključite tokom punjenja.

Nabavite odgovarajući adapter – ako želite brzo napuniti pametni telefon s operativnim sistemom Android, izbjegavajte ga spajati na laptop. Bolje je pronaći zidnu utičnicu i spojiti ga na nju. Takođe, ako ste u žurbi izbjegavajte bežično punjenje. A ako koristite iPhone, nabavite punjač za iPad jer je značajno jači.

Ne dirajte mobitel – što manje prčkate po smartfonu dok se puni, to će se brže napuniti. Zašto? Zato što je uključen displej najveći potrošač baterije. Svaki put kad ga aktivirate usporavate punjenje.

Uključite štedljivi način rada – od izdanja Lollipop smartphoni s Androidom dolaze s nekim oblikom načina rada koji štedi bateriju (obično ga je moguće naći pod Settings, pa Battery i zatim Battery Saver, no to zavisi o proizvođaču). Uključite li ga tokom punjenja, brže ćete napuniti bateriju.

I da, pustite ga malo na miru, družite se s pravim ljudima.

Izvor: metro-portal.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti