Kakav lik!!! Selektor Kostarike dao otkaz jer mu je PREDOSADNO!

Ponekad mislim da sam na odmoru. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i “ubijam” se gledajući filmove i igre. To nisam ja, kaže Gustavo Matosaas

selektor

Urugvajac Gustavo Matosas dao je ostavku na dužnost selektora fudbalske reprezentacije Kostarike, obrazlažući svoju odluku riječima da mu je to dosadan posao.

– Nisam znao da je biti selektor tako dosadan posao – rekao je Matosas na konferenciji za novinare na kojoj je bio i predsjednik Fudbalskog saveza Kostarike Rodolfo Villalobosa.

Bivši trener Peñarola, Malage, San Lorenza, Racing Cluiba, Sao Pauloa, Lleide, Valladolida, Atletico Paranaensea kazao je kako se ne osjeća produktivnim kao selektor.

– Teško je voditi ekipu u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad mislim da sam na odmoru. S igračima sam jednu sedmicu svaka dva mjeseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i “ubijam” se gledajući filmove i igre. To nisam ja – pojasnio je Matosas.

Pod 52-godišnjim Matosasom Kostarika je pobijedila u tri od osam utakmica, uključujući i iznenađujući poraz od Haitija u grupi na Gold Cupu. Istovremeno su se pojavile glasine da preuzima meksički Atletico San Luis.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti