Jednostavan trik koji će vam ubrzati internet na telefonu ( … i sačuvati brdo para)

Brojne aplikacije koje imate instalirane na telefonu koriste internet i pored toga što vam tako vrlo često bespotrebno troše megabajte kada je ekran telefona ugašen, mogu i da vam znatno uspore surfanje internetom. Evo kako da nikad jednostavnije izađete na kraj sa ovim problemom.

Veliki broj aplikacija koje imamo na telefonu zahtjevaju pristup internetu kako bi radile i vrlo često ga ‘zloupotrebljavaju’ radeći u pozadini kada je ekran ugašen i tako bespotrebno troše megabajte – ali i novac.

Ako želite da im ograničite pristup internetu, sačuvate novac i ubrzate surfanje, imamo rješenje za vas.

Android telefoni imaju posebnu funkciju koja korisnicima dozvoljava da ograniče pristup internetu pojedinačnim aplikacijama. Na ovaj način možete da se postarate da vam određena aplikacija, pogotovo ona koju ne koristite često, bespotrebno ne troši internet.

Samo pratite naša uputstva:

1. Otvorite podešavanja (Settings) i uđite u meni Data Usage i potom dodirnite dugme sa tri strelice. Nakon toga, odaberite opciju Restrict background data.

2. Na ovaj način ćete onemogućiti aplikacijama da iz pozadine pristupaju podacima i troše internet kada ih ne koristite.

3. Najnovija verzija Android operativnog sistema dolazi sa opcijom pod nazivom Data Saver koju možete da aktivirate i odaberete koja će aplikacije moći da koriste internet iz pozadine.

Toliko je prosto.

Izvor: 24sata.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti