Japanski doktor tvrdi: Ne treba vam dijeta. Ležanje, peškir i pet minuta dnevno dovoljni su za uži struk!

Japanska metoda mršavljenja je osvojila internet, a kada čujete u čemu je navodno tajna, bit će vam jasno i zašto.

mrsati

Naime, japanski doktor Toshiki Fukutsudzi je osmislio neobičnu vježbu koja uključuje ležanje i peškir, a za koju je potrebno izdvojiti tek pet minuta dnevno. Prema njegovim tvrdnjama, to vam može pomoći da izgubite centimetre u struku.

Toshiki, koji je stručnjak za refleksologiju i masažu, naveo je da ova metoda može ojačati jezgre mišića, pomoći suzbiti nepravilno držanje, smanjiti bol u leđima, pa čak i suziti struk.

Rezultati su navodno vidljivi već nakon trideset dana, a ako odlučite iskušati ovu metodu, evo uputa: Uz pomoć peškira oblikujte valjak debljine između sedam i deset centimetara, lezite te ga postavite ispod donjeg dijela leđa ispod pupka. Noge neka budu ispružene, a stopala u širini ramena. Ruke podignite iznad glave, dlanovi neka budu okrenuti prema tlu, a mali prsti neka se dodiruju.

Ovaj položaj je potrebno zadržati pet minuta, a nakon isteka vremena nemojte se naglo dizati, već se polako prebacite u sjedeći položaj.

Fukutsudzi je ovu metodu opisao u svojoj knjizi, koja je postala jedan od najprodavanijih naslova u Aziji.

Metoda posljednjih mjeseci kruži društvenim medijima, a mnogi kažu da im je pomogla smanjiti bolove u leđima, dok drugi tvrde da su primijetili da im se tijelo mijenja nakon što su svaki dan radili ovu vježbu u trajanju od pet minuta.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti