Izazov: Najefikasnija joga poza za uništavanje celulita – Rezultati fantastični!

Niste sigurni kada ili kako tačno se to dogodilo, ali čini vam se da je tzv. narandžina kora zaposjela vaša bedra i stražnjicu? Na svu sreću postoji odličan, jeftin i zdrav način kako ponovo dobiti glatku, čvrstu i zategnutu kožu – joga.

Osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže u borbi protiv celulita. Studije na Harvardskom univerzitetu dokazale su kako je vježbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tekućina u tijelu. Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava na opštem stanju tijela koje se doima, a to zaista i postaje, mlađe i vitalnije. Uz to joga poboljšava cjelokupnu muskulaturu tijela i jača imunološki sistem.

Ukoliko se uz to promijeni i način prehrane – izbaci šećer i svi rafinirani proizvodi te se pokuša hraniti na što zdraviji i prirodniji način koji preporučuje svježe voće i povrće bez previše začina, sjemenke i orašaste plodove, svježe nemasne sireve … uz izvođenje čišćenja tijela tj. detoksikacije, poboljšano zdravlje i ljepota fizičkog tijela postat će zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira, a unutrašnje zadovoljstvo je to koje ženi daje onaj poseban sjaj i ljepotu koju ne može umanjiti niti trag celulita.

Od nekoliko poza joge koje su dobre za ovu svrhu, donosimo vam najefikasniju.

Svakodnevno praktikujte slijedeću pozu (možete kombinovati i s drugim joga pozama) oko 2o minuta kako bi vidno popravili stanje. Ako ne možete svakodnevno, vježbajte barem 20 minuta tri puta sedmično.

Kombinujte s jogom, trčanjem i vježbama snage (čučnjevi, iskoraci). Ako imate vremena, ubacite i kratku samomasažu kritičnih zona na suho (suha četka ili frotir) ili nekim omiljenim uljem ili kremom.

Vježbu morate raditi što je smirenije, sporije i kontroliranije moguće. Rezultati su vidljivi već za mjesec dana!

poza2

Zauzmite stav uskog raskoraka.

Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u koljenu te je podignite prema gore.

Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema stropu.

Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.

Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji dio tijela i lijevu ruku uvis.

U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju.

Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja potiče hormonalnu ravnotežu te donosi veću količinu kisika u tijelo, koji je neophodan u borbi protiv sagorijevanja masnoća.

Vratite se u početni položaj te vježbu ponovite i na drugoj nozi.

Izvor: atma.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti