Ispovijest M. Vujačića: Objekat oko Mjeseca

Zanimljiva priča Miroslava Vujačića

Iako je već prošlo 50-ak godina od kako se događaj desio, ovo će mi biti prvi put da se nekome obraćam. Ne znam zašto to nisam i ranije uradio, ali eto sada postoji internet i mogućnost da se to na neki lakši način prezentuje.

Sve se to dogodilo još 1969. godine u mjesecu septmbru negdje poslije 20-tog, oko 19 sati dok sam se vraćao iz škole. Ono što je još interesantnije je to što se sve ovo dogodilo samo nekoliko mjeseci poslije prvog slijetanja čovjeka na Mjesec.

Naime kad sam se vratio iz škole zastao sam  pred zgradom u kojoj sam stanovao jer mi je pažnju skrenuo komšija koji je gledao u nebo. Bilo je vedro, a Mjesec je bio pun i nalazio se na južnoj strani. Ono što je bilo neobično je što se iz pravca istoka kretao neki objekat veličine osrednje zvijezde tačno prema Mjesecu. Mislili smo da je u pitanju meteor, ali smo nastavili da posmatramo i dalje oko minut koliko mu je bilo potrebno da se približi Mjesecu. Brzina kojom se kretao je oko jedan do dva prečnika Mjeseca u sekundi, slično kao i meteor. U tom momentu se nije mogla ustanoviti brzina, jer se nije znala koja je udaljenost tog objekta. Zajedno smo ga pratili dok se kretao tačno u pravcu Mjeseca.

Očekivali smo da će proći pored Mjeseca i da ćemo vidjeti neki odraz, međutim na naše iznenađenje kada je taj objekat došao do mjesečeve orbite odjednom je stao, ostao u tom položaju 2-3 sekunde. Zatim je nastavio pod uglom od 90 stepeni prema gore da se kreće po orbiti Mjeseca. Kada je napravio polu-krug oko Mjeseca, što je trajalo oko 7-8 sekundi, bez zadržavanja je nastavio istom putanjom da se kreće prema zapadu. Promijenio je pravac udaljavajući se od Zemlje. Sekundu ili dvije kasnije veličina odsaja tog objekta se stepenasto smanjivala u nekoliko navrata sve dok se više nije vidio.

Moram napomenuti da nije bilo nikakvih deformacija svjetlosti i refleksije i da je to apsolutno isključeno kao mogućnost. Prečnik mjeseca je 3476 km. a udaljenost tog objekta je bila onoliko kolika je udaljenost Zemlje od meseca oko 300.000 km. Ako se taj objekat kretao brzinom oko dva prečnika Mjeseca u sekundi onda se može ustanoviti da mu je brzina bila oko 6000 km/sek. Veličinu je malo teže odrediti, ali morao je da bude, po mojoj procjeni između 10 i 20 km da bi imao takav odsjaj veličine osrednje zvijezde. Zamislite objekat koji prelazi udaljenost recimo od Pariza do New Yorka za 1 sekundu a da mu je pri tom veličina 15-ak kilometara.

Bez ikakve sumnje odgovorno tvrdim da je ono što sam vidio tvorevina neke vanzemaljske civilizacije. Ja ne mogu a da ne donesem samo jedan razuman i logičan zaključak na osnovu svega, a to je da nismo sami u svemiru.

Izvor: conopljanews.net/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti