Ima neka tajna (meksička) veza: Mexico City prednjači u broju dokumentovanih NLO viđenja

Izgleda da je jedno od omiljenih mjesta na kojima se pojavljuju NLO-i grad Mexico City, u kome su hiljade ljudi bili svjedoci njihove pojave.

Kako kažu poznati ufolozi: “To je prosto fantastično, jer još nigdje u svijetu tokom čitave istorije čovječanstva NLO-i se nisu pojavljivali tako često”.

Međutim, i pored svih ovih pojava, vlada Meksika se drži kao da se ništa posebno ne dešava. Gradonačelnik grada Atlixco pored Mexico Cityja, kaže: “NLO-i ne pokazuju nikakve znakove neprijateljstva, jer da su htjeli nekako da nam naškode, to su mogli uraditi već odavno. Ne znamo šta predstavljaju ti NLO-i, ali nema nikakve sumnje da oni realno postoje, koliko god to neko pokušavao da zataška”.

Evo šta o tome kaže J. MoIsan, urednik i voditelj napopularnijeg programa novosti u Meksiku: “Tokom 23 minute, NLO srebrne boje letio je nebom Meksika. Vidjelo ga je više hiljada ljudi, a stotine su uzimali fotoaparate i kamere i snimali ga. Nama su donijeli 17 video kaseta iz raznih krajeva Meksika i na svima je bio isti srebrni disk! Kada smo to objavili u vijestima, dobili smo još nekoliko stotina takvih kaseta. Od tada redovno dobijamo nove materijale.”

Evo nekoliko podataka o slučajevima.

Šef policije, koji je u zasjedi sa svojim timom čekao avion koji je prevozio narkotike, takođe je snimio pomenuti srebrni disk.

Pet pilota meksičke vojne avijacije narušili su formaciju kada se pojavio ovaj leteći objekat. Pokušali su da ga prate, ali se NLO brzo izgubio u oblacima.

Studio meksičke televizije morao je da prekine program zbog telefonskih poziva očevidaca koji su tvrdili da iznad njihovog odašiljača leti NLO. Na krov je odmah poslat snimatelj koji je taj NLO i snimio.

Utvrđeno je postojanje i više snimaka razgovora meksičke vojne i civilne avijacije sa službom kontrole u Mexico Cityu, u kojima se spominju NLO-i. Letjelice su registrovane i na ekranima radara.

Avion kompanije AeroMéxico Flight na letu 304 iz Acapulca izronio je iz oblaka otpočinjući slijetanje i našao se licem u lice sa NLO-om koji je iskočio iz drugog oblaka. Pilot je morao naglo promijeniti kurs kako bi izbjegao sudar. Deset dana prije toga slučaja, za avion na letu 129 iz Guadalajare, susret sa NLO-om umalo se nije završio tragično. NLO je okrznuo avion koji je nakon toga morao prinudno da sleti.

Mexico City nije jedini grad u ovoj zemlji koji je popularan kod NLO-a. Postoji mnogo svjedoka da leteći tanjiri redovno nadlijeću i stare građevine naroda Maya. I u samom gradu Mexico City, koji se prostire na ogromnoj površini, nalazi se jedan čitav arheološki kompleks, a to su ostaci aztečkog grada Teotihuacána. Postoje i video snimci NLO-a nad ostacima grada Palenquea, jednog od najvažnijih centara naroda Maya. Mnogi Meksikanci ubijeđeni su da su NLO-i i Maye na neki način povezani.

Izvor: conopljanews.net/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti